זה קורה הבוקר (שני) שוב - מגבלת התקהלות חדשה באולמות האירועים, שאושרה רק אתמול בוועדת הקורונה בכנסת, נכנסת לתוקף ומותירה מאות זוגות שהתכוננו לחתונה בפני שוקת שבורה. חלקם ידחו אותה, עבור רבים מהם זו לא תהיה הפעם הראשונה שעשו כך, אבל מה עם מי שיחליטו בכל מקרה להתחתן? זוג אחד, סופי הירש ושגיא ברזילי, הסכים לשתף את N12 בקושי לתכנן חתונה של 50 איש ובעלויות – כמו צלמים שלוקחים כ-16,000 שקל, תשלום לדי-ג'יי בסך של 6,000 שקל, מקדמה בסכום 5,000 שקל שכבר שולמה על עיצוב האולם ועוד. הוצאות אלה ואחרות נותרות גבוהות למרות הצמצום במספר האורחים, בעוד שההכנסות מהצ'קים צפויות להיחתך דרמטית.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות 

"אסור לנו להתרגש ולשמוח כי אנחנו בובות על חוטים, התכוננו 10 חודשים ואתם שולטים בתוצאה", כתבה הירש אתמול במכתב למקבלי ההחלטות, "נתתם לנו תאריך, חילקנו הזמנות, סגרנו ספקים, אל תשברו את האמון. אנחנו נתחיל את החיים ממינוס ועצבות ולא, לא בחרנו בזה. ישבתם שנייה להבין במה כרוכה חתונה של 50 איש? איך בוחרים בין משפחת החתן והכלה ומחליטים מי חשוב יותר ומי פחות?".

רק לפני שלושה שבועות התירה הממשלה חתונות עד 250 איש, הירש וברזילי וכן זוגות רבים אחרים שחיכו להתחתן מיהרו לשריין תאריך בחודש יולי. בעקבות הזינוק בתחלואה סימנה הממשלה בראשית השבוע שעבר את ה-9 ביולי כיום חזרת ההגבלות באולמות. לרגע, היה נראה כי בניגוד למהירות שבה הוגבלו ההתקהלויות בחודש מרץ מ-2,000 ל-10 אנשים בתוך שבוע, כעת לפחות ניתן זמן להיערך. אלא שהיום ה-6 ביולי וההגבלות כבר כאן.

חתונה היא עסק יקר וגם כשמספר המשתתפים מצומצם יש לא מעט עלויות קשיחות. מחיר של מנה בחתונה של הירש וברזילי, שנערכת באולם אלכסנדר בעמק חפר, נותר 370 שקל, כלומר 18,500 שקל ל-50 האורחים, משקאות האלכוהול עולים 2,000 שקל נוספים. צלם וידאו ודי-ג'יי שהזוג כבר סגר מראש עלו להם 6,000 שקל כל אחד, צלם הסטילס עלה קרוב ל-10,000 שקל ועבור עיצוב האולם שילמו הזוג מקדמה של 5,000 שקל. הבגדים שהשקיעו בהם, פיצ'רים ברחבה, הזמנות ותפריטים, מהווים יחד כמה אלפי שקלים נוספים.

זוג בחופה (צילום: 123RF‏)
זוג מתחתן | צילום: 123RF‏

"עבורנו מדובר בעלות של 50-60 אלף שקל, כשההבנה היא שזוג שבא לחתונה קטנה כזו לא יביא 2,000 שקל", אומרת הירש, "אנחנו לא נתקרב בכלל לכיסוי של העלויות ובכל רגע יש את ההתלבטות הקשה אם לקום בבוקר עם מינוס בבנק או עצובים בלי חתונה. ועדיין ביחס לזוגות האחרים מצבנו טוב, בעל האולם לא דרש מאתנו מקדמה. זוגות אחרים שילמו רק עבור האולם מקדמות שמגיעות ל-50,000 ש"ח והם לא יראו את הכסף חוזר על אף צמצום האירוע".

"שלושה ימים אני לא ישנה ולא אוכלת"

הירש וברזילי מעריכים שהצ'קים מהאורחים יכסו רק כרבע מעלויות החתונה. הצפי הוא שחמישים המוזמנים – מטבע הדברים אלה יהיו משפחה גרעינית וחברים קרובים – ישלשלו לכספת המחאות של 500-800 שקל בממוצע לזוג. כלומר, סך הכל הכנסות של 12,500 עד 20,000 שקל. מספיק בקושי כדי לכסות את הוצאות הצילום בלבד. כך נגוזה התקווה לצאת מהחתונה עם רווח קטן, או לפחות בצורה מאוזנת. במקומה נערך הזוג המתחתן לאפשרות שייצאו בנזק שעלול להגיע ליותר מ-40 אלף שקל.

רגע לפני האירוע שאמור היה להיערך הערב, הירש וברזילי נמצאים עדיין בסערה שהם מתקשים להתמודד איתה והירש לא מאמינה שגם יקבלו עזרה מהמדינה. "שלושה ימים אני לא ישנה ולא אוכלת", היא מספרת, "המשפחה פה עוזרת אבל כשצריכים לבחור 50 מוזמנים זה מלווה במתח רב שיוצא החוצה. אם הייתי בת או נכדה של פוליטיקאי במדינה הזו אולי היו דואגים לי, אבל בעלי עסקים עדיין לא רואים כסף, אז אני אפילו לא מצפה לפיצוי".

"זה עבודה בעיניים", אומר עו"ד מני הרמן, בעל אולם אלכסנדר בעמק חפר, "אל תגידו 50 אנשים תגידו סגירה. אנחנו לא נעשה כמעט חתונות כאלו, זה יכול להגיע ל-50,000 ש"ח במינימום, מי יעשה אירוע כזה ל-50 אנשים? רוב הזוגות לא יכולים".