הכלכלנית הראשית במשרד האוצר, שירה גרינברג, הודיעה היום (שישי) כי בעקבות הקלה משמעותית בהגבלות שאושרו על ידי הממשלה, עלות הסגר צומצמה משמעותית. זמן קצר לאחר שהוכרז על סגר, כלכלנים העריכו כי העלות של ההגבלות המחמירות צפויה להיות למעלה מ-35 מיליארד שקלים אולם כעת מדווחים במשרד האוצר כי העלות נאמדת בכ-11-12 מיליארד שקלים.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

התקנות שאושרו הבוקר, ריככו משמעותית את ההגבלות שהוצגו בקבינט ביום רביעי האחרון ובכך הפחיתו את עלות הפגיעה בתוצר, כך שהעלות העדכנית של הסגר קטנה משמעותית. עלות זו משקפת את עלותו של הסגר, מיום החלתו לפני ראש השנה, כשהוגבלו עסקים מקבלי קהל ונסגרה מערכת החינוך, וכוללת את התקנות במתכונתן הנוכחית כפי שאושרו הבוקר עד תום סוכות. 

משבר כלכלי? שיא ברכישות כרטיסי האשראי

לפני תחילת הסגר קנו אתמול הישראלים בסכום של כ-290 מיליון שקלים ברשתות המזון, מדובר בשיא מתחילת שנת 2020. חברת שב"א (שירותי בנק אוטומטיים) דיווחה כי במהלך שבוע שעבר, בימים שלישי ורביעי, הוציאו הישראלים בכרטיסי אשראי ברשתות המזון סכום של 270 מיליון שקלים, בכל אחד מהימים, אולם אתמול כאמור הסכום חצה שיא חדש לשנה הנוכחית.

גם היום, במהלך השעות שלפני כניסת הסגר, נרשמה פעילות ענפה ברכישות בכרטיסי אשראי בכל רחבי הארץ ובין השעות 10:00 עד 13:00 נרשמו במערכות חברת שב"א למעלה מ-8,500 פעולות בדקה כאשר סכום ההוצאות המצטבר בכלל המשק היה גבוה מ-320 מיליון ש"ח. מדובר על נתונים גבוהים בכ-8% לעומת ימי השישי בתקופה האחרונה.