מאבק על גבם על העובדים: לאחר פתיחת המשק היום (ראשון) וסירובם של בתי עסק רבים לשוב לפעולה, עובדי הרשתות הגדולות מרימים קול מחאה. למרות האישור, ישנם עשרות אלפי עובדים, המחכים לשוב לעבודה והדבר לא ניתן להם עקב סירובם של 400 בעלי חנויות ועסקים. יו"ר ההסתדרות הלאומית יואב שמחי הסביר: "בעלי העסקים סוחטים את המדינה ומחזיקים את עשרות אלפי העובדים כבני ערובה". בתוך כך, המדינה החליטה להעביר תקציב של 6 מיליארד שקלים להחזרת עובדים מחל"ת והרשתות יערכו ישיבה על מנת להחליט אם יפתחו את החנויות. 

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות 

"אנחנו שבויים וההרגשה לא נעימה", סיפרה היום מנהלת סניף ברשת אופנה גדולה ל-N12. "אני יכולה להבין מה החברה שלי ועוד חברות כאלו רוצות, אבל לנצל אותנו כדי לעשות את המאבק הזה? יש לי לא מעט עובדות, לכל אחת יש את סיפור החיים שלה וחייבת את הכסף הזה. אז בזמן כזה להביא אותנו למצב שאנחנו שבויים?‎ כשהוכרזה על השביתה לא הייתי היסטרית, כי עוד לא פתחו את המשק. עכשיו כשפתחו את המשק הם חייבים להחזיר אותנו".

ממילא בירושלים
קניון ממילא בירושלים בזמן קורונה

כ-400 חברות - רשתות אופנה, בתי קפה, מסעדות וכלי בית - הודיעו על שביתה, בעקבות החלטת ההתאגדות שכוללת רשתות גדולות, קטנות ובינוניות, כפי שפורסם ב-N12. החברות יושבתו עד שיוצע מתווה פיצויים גם לחברות הגדולות. בין הרשתות: קבוצת פוקס, קסטרו, הודיס, קפה קפה, לנדוור, גרג, בנדיקט, המשביר לצרכן, אופטיקנה, H&M ועוד. הרשתות הודיעו שלא יפתחו את סניפיהן, גם אם הם ממוקמים במרכזים מסחריים פתוחים.

"העובדים מוחזקים כאמצעי סחיטה ואיומים"

יו"ר ההסתדרות הלאומית, התנגד היום להמשך המצב ומניעת חזרתם של עשרות אלפי העובדים ברשתות האופנה על ידי בעלי הרשתות: "קבוצת ה-200 מחזיקה את העובדים כבני ערובה, כאמצעי לסחיטה ואיומים של מדינת ישראל. מדובר בעשרות אלפי עובדים המשוועים לשוב לעבודה". במכתב ששיגר שמחי קרא לראש הממשלה להתערב באופן דחוף במשבר ולמנוע בכל דרך את המשך השבתת החנויות המדוברות.

מרכזי ביג (צילום: ביג מרכזי קניות)
המעסיקים מסרבים לפתוח | צילום: ביג מרכזי קניות

ב', עובדת בחנות בגדים ברשת אופנה גדולה אמרה ל-N12: "לא החזירו אותי לעבודה, עבדתי רק כמה חודשים ואני לא זכאית לדמי אבטלה. אין לי איך להתקיים. אני לא יודעת מה לעשות כי אני צריכה לשלם על הדירה שלי. אני לא מבינה מה לעשות. אני מרוויחה משכורת מינימום זה לא הרבה כסף לחברה, אין סיבה שיפגעו בנו. אני מבינה שזה קשה אבל חייבים למצוא לנו פיתרון".