אי אפשר לדמיין את המטבח המודרני – ואת החיים המודרניים – בלי מקרר. מדובר בפריט חיוני אבל גם גדול, מסיבי ויקר יחסית, ולכן חובבי העיצוב חשים לפעמים שהם צריכים להתפשר על מקרר שלאו דווקא משתלב במראה המטבח. מה עושים? הנה שלושה רעיונות.

עוד בערוץ עיצוב הבית: 

>> לכל הכתבות בערוץ living 

>> האחוזה המטורפת של מייגן והארי באל.איי 

>> רץ ברשת: זה מה שצריך לעשות עם הכביסה הנקייה

הכי פשוט: תרסיס צבע

המעצבת שירי בן עיצבה דירה של חיילים בודדים בחדרה. את המטבח עיצבה בסגנון כפרי עם עץ משולב בשחור ולבן, והמקרר – שניתן כתרומה – לא השתלב במראה. בן קנתה שלוש פחיות של תרסיס צבע שחור מט (כ-30 שקל ליחידה) וצבעה את המקרר.

כדי להכין את המקרר לצביעה היא ניקתה אותו היטב בסבון וכיסתה את האזורים שלא רצתה לצבוע בנייר דבק. תהליך הצביעה נמשך כחצי שעה בלבד. "עשיתי את זה בלילה, בחושך", היא מספרת. "החיילים היו אמורים להגיע למחרת והיה לנו חשוב שהם ייכנסו בית מושלם".  

בן ממליצה להשקיע בצבע איכותי ולא לשים מגנטים על מקרר צבוע, כדי שלא יישרט. "זה רעיון פשוט, זול ומדליק", היא אומרת. 

שדרוג מקרר, ג (צילום: שירי בן)
המקרר לפני הצביעה | צילום: שירי בן
שדרוג מקרר, ג (צילום: שירי בן)
המקרר הצבוע | צילום: שירי בן

שדרוג מקרר, ג (צילום: שירי בן)
צילום: שירי בן

"יותר קל משציפיתי"

קריסטי לינאוור, בלוגרית מטקסס, רצתה להתאים את המקפיא למטבח המקסים שבנתה בעצמה. היא אמנם השקיעה מעט יותר בצביעה, אבל עדיין "התהליך היה יותר קל משציפיתי", היא כותבת בבלוג שלה, וכמובן שאפשר לשדרג באופן דומה גם מקרר. בשלב הראשון, מסבירה לינאוור, היא הסירה את הידית ואחר כך שייפה את המכשיר מכל צדדיו (רק מבחוץ, כמובן) באמצעות מלטשת חשמלית עם נייר לטש 60. בשלב השני התקינה חיבורים לידית החדשה וריססה את המקפיא בספריי יסוד מקשר (פריימר), המתינה לייבוש מלא ואז שייפה קלות ביד עם נייר לטש 400. לדבריה, הליטוש דרש 30 דקות עבודה בלבד.   

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Kristi Linauer (@addicted2decorating) on

  

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Kristi Linauer (@addicted2decorating) on

 

בשלב השלישי לינאוור צבעה את המקפיא באותו צבע שבו צבעה את המטבח (Mythic Forest, eggshell finish של חברת Behr) בעזרת מרסס צבע (היא השתמשה במרסס של Critter). את החזית היא צבעה בשתי שכבות נוספות בעזרת רולר. לינאוור מדגישה שהיא צבעה גם את האיטום של המקפיא – במהלך הצביעה הדלת הייתה סגורה, כך שהחלק החיצוני של האיטום כוסה בצבע, והחלק הפנימי נשאר לבן בלי לפגוע באיטום. בסוף התהליך היא חיברה ידית חדשה. לדבריה, הפרויקט כולו נמשך יום אחד והחומרים עלו לה 100 דולר (352 שקל). 

לא רק למטבח

"אבא שלי שיפץ שני מקררים ישנים של אמקור והם משמשים לאחסון ממתקים ושימורים בבית ומאוד תורמים לעיצוב", מספר דין פישביין ממושב בית חירות. פישביין, שאוהב לאסוף פריטים ישנים, החליט לעשות פרויקט דומה, ולעצב את המקרר בהשראת תחביב נוסף שלו - מכוניות ישנות.

הוא קיבל מחבר מקרר של אמקור משנות ה-50, ושיפץ אותו במוסך "ארו יפן חדרה", שבו הוא מנהל עבודה. בשלב הראשון, הוא מסביר, צריך לשייף את הצבע עד הפח המקורי בשביל שהצבע החדש ייראה בסוף מבריק ונוצץ. בהמשך מתקנים בפח פגמים, שקעים וחלודה. מסירים את הדלת וצובעים אותה ואת גוף המקרר. בנוסף, חשוב לנקות ולצבוע גם את הצירים, ומומלץ להחליף גם את גומי האיטום.

שדרוג מקרר, ג (צילום: דין פישביין)
המקרר לפני השיפוץ | צילום: דין פישביין
שדרוג מקרר, ג (צילום: דין פישביין)
תהליך העבודה | צילום: דין פישביין
שדרוג מקרר, ג (צילום: דין פישביין)
המקרר המשופץ | צילום: דין פישביין

שדרוג מקרר, ג (צילום: דין פישביין)
צילום: דין פישביין

לאחר שהצבע התייבש והדלת הוחזרה למקום פישביין הדביק על המקרר מדבקות שהדפיס והדביק פסי ניקל אוניברסליים ("אפשר למצוא בחנויות חלקי רכב") כדי שהמקרר ייראה כמו פולקסווגן טרנספורטר משנות ה-60, רכב אספנות שהוא אוהב במיוחד. בסיום הוא צבע בלכה.

>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק

המקרר תקין, מספר פישביין, אבל היום הוא משמש כארון. הוא פרסם את הפרויקט בפייסבוק וקיבל תגובות נלהבות רבות. "חברים רוצים שאעשה להם גם, אבל הבעיה היא למצוא מקרר ישן", הוא אומר.