"צדיק ורע לו": שר הכלכלה והתעשייה, עמיר פרץ, הודיע שיגיש היום (רביעיׂׂ) לוועדת השרים לקורונה מתווה תעסוקה חלופי לזה שהציע משרד האוצר - הקובע כי כל עסק שיחזיר את עובדיו מהחל"ת יזכה למענק בן 7,500 שקלים לעובד. לדבריו, עסקים שנלחמו כדי לא לשחרר עובדים לא יזכו למענק - ואלה שכמעט ולא נפגעו מהמשבר כן זכאים לו.

לעדכונים נוספים ושליחת שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות 

פרץ מתנגד לשני "עיוותים" במתווה שהציע האוצר: ראשית, לכך שכול מעסיק - גם אם לא נפגע ממשבר הקורונה והוציא עובדים לחל"ת - יהיה זכאי למענק של 7,500 שקלים. שנית, לכך המעסיקים שרמת הכנסתם נפגעה ועדיין נלחמו לשמר את פרנסתם של עובדיהם אינם זכאים לשום פיצוי.

פתיחת הקניונים ברחבי הארץ (צילום: יונתן זינדל, פלאש/90 )
הקניונים נפתחו, לא כל העובדים חזרו | צילום: יונתן זינדל, פלאש/90

במתווה החלופי של השר פרץ הוא מציע להבחין בין עסקים שנפגעו כלכלית ממשבר הקורונה לאלה שלא נפגעו, כך שרק עסקים שחוו ירידה של 25% ומעלה בהכנסותיהם יהיו זכאים לפיצוי. כמו כן, יהיה פיצוי שווה לכל מעסיק שנלחם על עובדיו והשאיר אותם בתעסוקה, למרות שהכנסותיו נפגעו. 

"המתווה המוצע נותן מענה לכל המעסיקים שרמת הכנסתם ירדה לפחות ב-25%, בהתאם לשכר טרם הקורונה, ועד גובה של 7500 שקלים", מסר פרץ. "המטרה היא להעביר את כספי הסיוע בצורה מאוזנת לאלה שבאמת נפגעו, כולל אותם מעסיקים שהמשיכו לדאוג לפרנסתם של עובדיהם למרות שהיתה להם ירידה משמעותית בהכנסות. זוהי כלכלה אנושית ומאוזנת".

משרד האוצר פרסם אתמול את המתווה שלו למענק עידוד תעסוקה. לפי התוכנית, מענק בסכום של 7,500 שקלים יינתן לעסקים בעבור כל עובד שיוחזר לשוק העבודה מ-1 ליוני, במטרה לתמרץ מעסיקים במשק להחזרת העובדים מהר ככל האפשר. בגין עובדים שהוחזרו לתעסוקה מה-1 למאי, יקבל העסק מענק בסכום של 3,500 שקלים.