לאחרונה רשתות וחנויות רבות נפלו קורבן לעוקץ של הכרטיס הנטען. השיטה פשוטה ובאמצעותה הצליחו נוכלים רבים לרכוש מוצרים באלפי שקלים, מבלי להוציא שקל מכיסם. הנוכלים מגיעים עם כרטיס אשראי נטען שרכשו מדואר ישראל ולאחר שיש סירוב הם מבקשים מהקופאי להזין קוד ואז העסקה מתבצעת, גם אם הכרטיס ריק לחלוטין. מדובר בפרצה במערכת, שאותה למדו רבים לנצל היטב.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

"הם מגיעים לקופה, בדרך כלל בזוג, חמושים בכובעי קסקט על הראש ומתחילים להעביר את המוצרים", מתאר אורי שלום, בעלים של בול-מרקט באור יהודה. "מגיע סוף החשבון, הוא אומר לו 'רגע הכרטיס שלי עובר עם קוד'. הוא מכניס את הראש ואומר לו 'הנה פה אתה מקיש את הקוד'", מספר שלום.

שלום הוסיף כי לאחר שמקישים את הקוד העסקה מתבצעת: "קנייה מינימלית של אלף שקל - והלך הכסף". לטענתו, חברות האשראי לא מטפלות בנושא: "חברות האשראי לא מתקנות את הנושא הזה, לא אכפת להן, מי שנפגע בסוף מזה זה אנחנו - לא הן".

"מדובר בעוקץ המושלם, מגיעים עם אפס שקלים בכרטיס וקונים באלפים", אמר אוהד סנדלר, בעלים של רשת "גוד פארם". "מספר קופאים אצלנו נפלו בשיטה הזאת, המערכת מאפשרת להזין כל קוד שרוצים"

מתברר כי מדובר בתופעה רחבה מאוד. במסמך המשטרתי שהגיע לידי חדשות 12 ניתן לראות חלק מהעסקים והרשתות שנפלו בפח. בבדיקה של החדשות התגלה כי השיטה עובדת בקלות. עכשיו נותר לקוות שמישהו יסדר את הפרצה - אחרת עסקים רבים יפסידו סחורות באלפי שקלים וחגיגת הקניות תימשך.

תגובת חברת כאל: "אישור לעיסקה צריך להתקבל אך ורק מחברת האשראי. בית עסק הבוחר על דעת עצמו לבצע פעולה בלתי תקינה ולהקיש קוד אישור פיקטיבי, שלא התקבל מחברת האשראי, פועל בניגוד להנחיות. חשוב לציין, שבכל מקרה בו בית העסק פועל בהתאם להנחיות אנו לוקחים אחריות מלאה לתשלום על העיסקה. בקרוב,
עם המעבר לתשתית תשלום בתקן Emv תמנע מבית העסק האפשרות באופן ממוכן לפעול בניגוד להנחיות החברות".

שירותי בנק אוטומטיים בע"מ: "כלל האישורים לעסקאות כרטיסי אשראי מסורבות חייבים בהליך של אשרור פרטני מול חברת כרטיסי האשראי. שב"א השקיעה משאבים משמעותיים בפיתוח מערכת חדשה, כולל התייחסות למקרים כאלה".