הפרדה - כן, בריכות ציבוריות וג'קוזי - לא : משרד התיירות מפרסם הערב (ראשון) את ההנחיות שגיבש שאושרו על ידי משרד הבריאות לפתיחת הצימרים לאירוח הציבור. במציאות החדשה של חופשה תחת שגרת קורונה, על המארחים תחול חובה למדוד חום לאורחים מדי יום, תחול הפרדה בין צוות העובדים לאורחים - ולא יופעלו בריכות וג'קוזי, אלא אם מדובר במתקנים פרטיים ולא ציבוריים. 

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות  

בתיאום בין גורמי המקצוע במשרד התיירות ובמשרד הבריאות, הוסכם כי צימרים יהיו רשאים לחזור לפעילות בכפוף לקיום שורת תנאים שפורטו ואושרו, שאנו מפרסמים כעת לראשונה: 

• המתחם יכלול עד 10 יחידות אירוח, צמודות קרקע בנות קומה אחת (אפשר שיכללו גלריה פנימית בתוך חלל היחידה), והן בלבד תשמשנה לאירוח על פי הנחיות אלה. שימוש ביחידות בקומה שניה יתאפשר רק במקרים בהם קיימת כניסה ייעודית ונפרדת לכל אחת מיחידות האירוח שאינן צמודות קרקע.

• פתחי הכניסה ליחידות האירוח מופרדים זה מזה במרחק של לפחות 2 מטרים, היחידות כוללות חדר שינה אחד או יותר, שירותים, חדר רחצה ומטבחון ויכולות לתפקד באופן אוטונומי, ללא תלות בשטחי ציבור נוספים. כמו כן הכניסה ליחידות האירוח היא ישירה מהחוץ ואינה דרך מסדרון מקורה הסגור מכל צדדיו או דרך אולם לובי ראשי.

• על מנהלי הצימרים להכין אותם לחזרה לפעילות, ובין היתר, לבצע ניקיון יסודי וחיטוי מיוחד עם אקונומיקה או אלכוהול לשטחים הציבוריים וליחידות האירוח עצמן, כולל משטחים, מפסקי חשמל, ידיות של דלתות, ארונות וחפצים אחרים.

דרים איילנד - מתחמי מים בריכה חיצונית (צילום: רותם גרפי)
הצימרים חוזרים לפעול - אך חל איסור על הפעלת בריכות ציבוריות | צילום: רותם גרפי



• לאחר גמר הניקיון יחידות האירוח והשטחים הציבורים יאווררו. כמו כן יוצבו חומרי חיטוי ושילוט בכניסה הראשית למתקן האירוח, בדלפק הקבלה, בכניסה לכל יח' אירוח ובמקומות מרכזים נוספים.

• יוצבו מחיצות פרספקס על דלפק הקבלה ובכל נקודה אחרת בה מתקיים מפגש קבוע בין צוות העובדים לבין האורחים, כדי למנוע מגע ישיר.

• צוות העובדים הקבוע יעבור מדי יום בדיקה יומית של חום הגוף ויחתום על הצהרת בריאות

• בזמן העבודה: צוות העובדים יעטה מסכות וילבש כפפות חד פעמיות שיוחלפו כל 4 שעות.

• צוות העובדים יצמצם עד כמה שניתן את זמן המגע פנים אל פנים עם האורחים וישמור במידת האפשר על מרחק של שני מטרים לפחות בינם לבין עצמם ובינם לבין האורחים. הצוות לא יקיים ארוחות משותפות או ישיבות צוות. צוותים קבועים יעבדו באותה משמרת.

• עוד נקבע כי תיאסר הפעלת מתקני מים המצויים במתחם הציבורי, ובכלל זה בריכות, מתקני ספא, ג'קוזי, קולרים פינות קפה וכל מתקן מים אחר.

• עוד נאסרת הפעלת כל מתקן פעילות ציבורי כגון מועדון ילדים, מתקני משחקים, מועדון הופעות וכו'

בופה ארוחת בוקר (צילום: לימור הולץ)
חופשה ללא חדר אוכל. האוכל יובא לחדרים או ייאסף על ידי האורחים | צילום: לימור הולץ



• בכל יחידת אירוח תותר לינה של משפחות גרעיניות בלבד או אנשים שלנו ביחד לפחות 14 ימים לפני ההגעה לצימר. קבלת הזמנות תעשה דרך הטלפון בלבד. התשלום יבוצע באמצעות כרטיס אשראי בלבד, ככל הניתן יש לבצע את התשלום דרך הטלפון. תינתן עדיפות לשליחת החשבונית באמצעות דואר אלקטרוני.

• באחריות הנהלת מתחם הצימרים למדוד את חום גופם של כל האורחים הנקלטים לפני קבלת החדרים ומדי יום. יש לתת עדיפות למדידת החום בתחילת היום. אורח שחום גופו גבוה מ- 38 מעלות צלזיוס לא יורשה להיכנס ויידרש לעזוב את המקום.

• כל האורחים יידרשו למלא ולחתום על הצהרת בריאות בזמן הקליטה במלון ומידי יום במשך זמן השהייה. במידה וקבלת האורחים תבוצע בדלפק קבלה או בלובי המתקן, יעשה ניסיון לצמצם את מספר הנוכחים בחדר ובכל מקרה לא תותר כניסה של יותר משלוש משפחות גרעיניות לדלפק הקבלה או ללובי המתקן בעת ובעונה אחת ובתנאי שניתן לשמור על כללי הריחוק החברתי.

העיגול הפנימי ראש פינה (צילום: מתוך האתר הרשמי)
ג'קוזי אסור, אלא אם כן הוא פרטי | צילום: מתוך האתר הרשמי



• הנהלת מתחם הצימרים מחויבת לנהל 4 יומנים שיכללו:

א. יומן אורחים הכולל פירוט של שמות האורחים השוהים במלון מידי יום, ופרטיהם וחום גופם באופן יומי. ביומן האורחים ירשמו גם אורחים שעזבו את הצימר במשך היום ולא נשארו ללון בו וגם אורחים שהגיעו מתחם הצימר במשך היום ולנו בו בלילה.

ב. יומן עובדים: פירוט שמותיהם חום גופן ושעות עבודתם

ג. יומן ניקיון: מה נוקה, מתי ועל ידי מי

ד. יומן ספקים: פרטים מלאים של הספק, מטרת הביקור, אזורי הנוכחות במתקן, תאריך ושעה

• בכל הנוגע להגשת מזון - בשלב זה לא תותר ישיבה בחדר אוכל ציבורי, אלא ניתן יהיה לאסוף את האוכל מהספק או שהאוכל יובא ישירות לחדרים; במידה ובצמוד לכל חדר מוצב מתקן צלייה (מנגל) יותר השימוש לאורחים הלנים באותו חדר בלבד. יעשה שימוש בכלים חד פעמים שיזרקו בגמר השימוש או בכלים הרב פעמיים הנמצאים בתוך החדר בלבד. שאריות המזון והכלים הכלים החד פעמיים יאספו בשקיות אשפה שייקשרו. 

עובדת ניקיון, אילוסטרציה (צילום: shutterstock)
אמצעי ניקיון מחמירים בחדרי האירוח | צילום: shutterstock



• לאחר עזיבת אורחים ולפני כניסת אורחים חדשים ייזרק ציוד חד פעמי לשקית אשפה שתיקשר בגמר הטיפול ותיאסף במתקן פינוי האשפה המרכזי. הסדינים והמגבות וכל טקסטיל אחר יוכנסו לשקית מיוחדת נפרדת אטומה ומסומנת. שתובא בזהירות לכביסה חמה בטמפ' של מעל 70 מעלות צלזיוס עם סבון כביסה. כלי אוכל ביחידות האירוח ייאספו וישטפו במדיח כלים בטמפרטורה של 70 מעלות צלזיוס לפחות.

• הניקיון יבוצע בשני שלבים: 

שלב א': ניקוי יחידת האירוח בהתאם לנהלי העבודה הקיימים בדגש גדול יותר על מקומות בהם יש מגע תדיר של אורחים.

שלב ב': חיטוי מיוחד ונוסף של כל החפצים, המשטחים והאביזרים ביחידת אירוח בעזרת חומר חיטוי או מגבונים ייעודיים. כשלא ניתן לעשות שימוש באקונומיקה, יעשה שימוש בחומר שיש בו לפחות 70% אלכוהול. לאחר גמר הניקיון יחידת האירוח תאוורר ולא תותר אליה כניסה למשך 3 שעות לפחות.

• השטחים הציבורים יישטפו בשעות הבוקר המוקדמות בשעות הצהרים ובשעות הערב המוקדמות. פחי האשפה בשטחים הציבורים יפונו בתדירות גבוהה. לא יוגש מזון (סוכריות, פירות, עוגיות וכו') או שתיה חמה או קרה בשטחים הציבורים.

״אני מברך על אישור ההמלצות אשר יביאו לפתיחת הצימרים", אמר שר התיירות, יריב לוין." זוהי בשורה לאלפים רבים של בעלי עסקים ועובדים אשר יוכלו לשוב ולהפעיל את הצימרים לאירוח".