ענף הבנייה ממשיך לפעול בימים אלו, אך בהתאחדות בוני הארץ, הארגון שמייצג את כלל הקבלנים בישראל, מדווחים היום (ראשון) על ירידה של עשרות אחוזים בהיקף העבודה, זאת עקב מחסור בעובדים שיצאו מישראל בגלל משבר הקורונה. לפי הנתונים של ההתאחדות, כיום יש 119 אלף יחידות דיור שנמצאות בתהליכי בנייה, ומכיוון שקצב העבודה ירד משמעותית, צפויים עיכובים במסירת הדירות לרוכשים.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

נכון לעכשיו הפעילות בענף ממשיכה כרגיל, אך בפועל - רק השבוע יצאו מישראל עוד אלפי פועלים פלסטינים, מה שמוריד את מספרם לקצת יותר מ-30 אלף בסך הכל - כחצי מכמות העובדים שבדרך כלל. מהתאחדות בוני הארץ מדווחים על ירידה של 85% בהיקף העבודה במחוז צפון, ירידה של 30% בחיפה והקריות ובמרכז, ירידה של 50% במחוז דרום, ובירושלים העבודה נעצרה לחלוטין.

בעקבות הירידה בהיקף העבודה, הקבלנים מבהירים שלא יהיה מנוס וככל הנראה יהיו איחורים במסירת דירות חדשות לרוכשים - והדבר יכול להגיע לאיחור של חצי שנה בממוצע. המשמעות מכך היא, שהקבלנים יצטרכו לפצות את הרוכשים - מכיוון שהמדינה לא מכירה, עדיין, במגפת הקורונה ככוח עליון. הקבלנים לא מתכוונים לוותר והם יילחמו שהמדינה כן תכיר בכך.

הדיון על המשך העבודה בענף הבנייה נמצא במרכז הדיונים. לפני כשבועיים דיווחנו שעתידה לקום ועדה בראשות המשנה ליועמ"ש לממשלה, ארז קמיניץ, שתדון גם בנושא זה. בוועדה גם ידונו מה קורה עם כל בעלי העסקים שצריכים להמשיך לשלם שכירות, למרות שהעסק שלהם סגור. החשש כרגע הוא מפני מרד תשלומים - דבר שבמשרד האוצר רוצים למנוע. נכון לעכשיו, באוצר מתעכבים עם קבלת החלטה.