יותר ממיליון מובטלים, כ-85% מהם נרשמו בתוך חודש אחד: הבוקר (רביעי) עדכן שירות התעסוקה כי בישראל יש למעלה ממיליון מובטלים, לראשונה בתולדות המדינה. מדובר בכרבע מהמועסקים במשק - רובם הגדול בחל"ת (חופשה ללא תשלום) כפויה. לפי ההערכות, עשרות אלפי עצמאים נפגעו גם הם מהמשבר הכלכלי החמור בעקבות התפרצות הנגיף.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

לפי נתוני שירות התעסוקה, מספר דורשי העבודה הפעילים בישראל עומד הבוקר על 1,004,316 איש. בחודש מרץ נרשמו 843,945 ישראלים - 89.7% הוצאו לחל"ת ו-6.4% מהם פוטרו. "זהו נתון חסר תקדים, מול 23,063 ו-25,456 בלבד בחודשים ינואר ופברואר בהתאמה", נמסר. שיעור האבטלה הגיעה היום ל-24.1%.

נתון מדאיג נוסף הוא העלייה בקצב ההרשמה: אתמול נרשמו 35,668 דורשי עבודה כ-49% יותר מאשר ביום שני (23,978) וביום ראשון (23,946). זהו הנתון הגבוה ביותר מאז יום חמישי האחרון (42,860). קצב ההירשמות של דורשי העבודה לא דועך למרות התוכנית הכלכלית שהציגו ראש הממשלה ושר האוצר שלשום וההכרזה על הקלות נוספות למעסיקים.

מתחם הקניות ממילא (צילום: החדשות12)
הפגיעה במשק נמשכת | צילום: החדשות12

"גם העצמאים יצטרכו קרש קפיצה"

רמי גראור, מנכ"ל שירות התעסוקה, אמר: "לצערנו, התחזיות שלנו התגשמו - הגענו למיליון דורשי עבודה עוד במרץ. אנו שוקדים על יצירת התנאים לכך שהחודש הבא יוכל להיפתח באבטלה נמוכה יותר, עם חזרה הדרגתית של המשק לשגרה עד כמה שניתן ולפי ההנחיות. גם בחודש האחרון, על אף הקשיים הרבים, ביצענו השמות לאלפי עובדים שנפלטו משוק העבודה ובמיוחד למעסיקים שצריכים דווקא עכשיו עובדים. אנו ערוכים ודרוכים לתת מענה לציבור עם מסלולי הסיוע המפורטים במסגרת תוכנית החירום שאותה גיבשנו".

"עד כה, התמקדנו בדברינו באוכלוסיית השכירים", הוסיף. "אם רבע מהמועסקים במשק אינם עובדים - ברור שגם לפחות מרבע מכלל העצמאים נמצאים במצב דומה ואולי אף חמור יותר. הערכת שירות התעסוקה היא שישנם לפחות 125 אלף עצמאים שכבר נפגעו מהמשבר באופן משמעותי".

עוד מסר מנכ"ל שירות התעסוקה: "אני מברך על תוכנית הסיוע הממשלתית למשק ומבקש עם זאת להדגיש כי פיצויים ומענקים אינם המטרה, אלא לוודא שאותם עצמאים ועסקים יוכלו לעמוד בעצמם שוב על רגליים איתנות - כך שמעסיקים יוכלו לשוב ולהעסיק את שכיריהם. לשם הגעה ליעדים אלה, תידרש השקעה בהכשרות מקצועיות לא רק במסלולים שהצגנו לשכירים כי אם גם לעצמאים שניזוקו קשות מהמשבר ויצטרכו קרש קפיצה בחזרה למעגל העבודה".

בשירות התעסוקה גיבשו שלושה מסלולים בתוכנית חירום:

  • מסלול השמה ישירה, שמיועד לדורשי עבודה בעלי סיכויי השמה מהירה גבוהים וכולל התאמה בין דורש עבודה למשרה מתאימה, תוך שימוש בכלים דיגיטליים וסדנאות לחיפוש עבודה.
  • מסלול חיזוק כישורים ומיומנויות: מיועד לאנשים שלצורך שילובם במקום עבודה הולם נדרש סיוע קצר וממוקד לחיזוק יכולת ההתמדה, הקידום ופריון העבודה.
  • מסלול הכשרה מקצועית (VT): מיועד לאנשים בעלי פוטנציאל גבוה להידרדר לאבטלה ממושכת, או לאלה שזהו אינו המקרה הראשון שבו הם מקבלים קצבה. מסלול זה כולל הפנייה להכשרה במכללה או אצל המעסיק, תוך ליווי ממוקד.

נוסף על כך, הוקם מסלול עבודה מול המעסיקים להשבת עובדי החל"ת. המהלך מיועד להגדלת סיכויי החזרה לעבודה אצל המעסיק ולקליטת העובדים מחדש. לצורך כך יידרשו התאמות משמעותיות של סביבת העבודה ויהיה צורך להפנות משאבים לסיוע לעובדים, ובעיקר אלו ששכרם נמוך.

משרדי שירות התעסוקה‎ (צילום: שירות התעסוקה)
משרדי שירות התעסוקה, ארכיון | צילום: שירות התעסוקה