נתונים שפורסמו הערב (שני) על מחירי הדירות ומוצרי הצריכה בישראל מעידים כי משבר הקורונה לא הוביל לירידה במחירי הדירות, ובמקומות מסוימים אף חלה עלייה בחודשים האחרונים. יתרה מזאת, בהשוואה לשנה שעברה ניכרת עלייה גורפת במחירי הדירות בכול הארץ. מנגד, מדד המחירים לצרכן - העוקב אחר תחומים כמו מזון, ריהוט, ציוד לבית ותחבורה - מצביע על ירידה במחירים בשיעור כולל של 0.3%.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות 

לפי המדד, ירידות מחירים בולטות נרשמו בירקות הטריים (1.5%), במזון (0.9%), וגם בריהוט, בציוד לבית ובתחבורה (0.5%, כל אחד). זאת, לצד עליית מחירים בולטת של 5.2% במחירי הפירות. מתחילת השנה ירד מדד המחירים לצרכן ב-0.7%, וב-12 החודשים האחרונים הוא ירד ב-1.6%.

מחירי פירות וירקות יורדים (צילום: תם כינר, חדשות)
מדד המחירים: הירקות הוזלו, הפירות התייקרו | צילום: תם כינר, חדשות

באשר לתחום הנדל"ן, מהשוואת מחירי העסקאות שבוצעו בחודשים מרץ-אפריל לעומת מחירי העסקאות שבוצעו בחודשים פברואר–מרץ, נמצא כי מחירי הדירות עלו ב-0.1%, ובכך השלימו עלייה של 3.5% לעומת התקופה המקבילה אשתקד. בפילוח שינויי מחירי הדירות לפי מחוזות בחודשים אלו נמצאו עליות מחירים במחוזות חיפה והצפון (0.4% כל אחד) ובמחוז ירושלים (0.3%).

לעומת זאת, בחודשים האחרונים מחוז תל אביב נותר ללא שינוי, במחוז המרכז נרשמה ירידה של 0.1% ובמחוז הדרום נרשמה ירידה של 0.3%. ואולם, במבט על השנה החולפת מתבהרת תמונה פחות חיובית - לעומת התקופה המקבילה אשתקד נמצאו עליות מחירים בכל המחוזות, כאשר הבולטות שבהן נרשמו בתל אביב (6.0%) ובירושלים (4.2%).

במדד מחירי הדירות החדשות נמצא כי מחיריהן עלו בחודשים מרץ-אפריל לעומת פברואר-מרץ ב-1.7%, ובכך השלימו עלייה של 2.9% לעומת התקופה המקבילה אשתקד. אחוז העסקאות שבוצעו בתמיכה ממשלתית והשתתפו בחישוב מהווה 33.0% בהשוואה ל-38.2% בתקופה הקודמת.