הבורסה בניו יורק נצבעה גם אתמול (חמישי) אדום, כשהמניות צנחו לרמה הנמוכה ביותר מאז 19 באוקטובר, 1987 – "יום שני השחור". בכך נקטע רשמית הרצף החיובי הארוך ביותר בהיסטוריית הבורסה האמריקנית, שהחל במרץ 2009, לאחר היציאה מהמשבר הפיננסי של 2008.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

הבורסה נמצאת כעת במה שמכונה בעולם הפיננסי "שוק דב" – צניחה של לפחות 20% לעומת השיא האחרון במסחר. הקצב בו השוק הגיע למצב זה נחשב למהיר באופן קיצוני: השיא המדובר נרשם רק בחודש פברואר.

בין החברות שמניותיהן נסחרות כעת במחירי שפל של כל הזמנים ניתן למנות את שירותי ההסעות אובר וליפט, הרשת החברתית פינטרסט ותאגיד המזון קראפט-היינץ. מניות רבות שנחשבות בימים כתיקונם למניות בטוחות ויציבות צונחות גם הן.

הצניחה בשוק מגיעה חרף הודעת הבנק הפדרלי שיזרים טריליון דולרים לשוק ההלוואות לטווח קצר, וכן כי יקנה אגרות חוב בשווי 60 מיליארד דולרים במהלך החודש הקרוב. המהלך נועד לייצב את השוק הצונח, אולם נראה שזה לא הספיק לסוחרים.

איגוד העסקים הקטנים בארה"ב הודיע כי יציע הלוואות חירום לעסקים שהושפעו מנגיף הקורונה, עד לסך של שני מיליון דולרים. ההלוואות נועדו לכסות חובות, חשבונות ומשכורות שהעסקים לא יכולים לשלם בשלב זה. ההלוואות ניתנות בריבית של 3.75% לעסקים קטנים ו-2.75% לארגונים ללא מטרות רווח.