בשל בהלת הקורונה, והנהלים החדשים עליהם הכריזו ראש הממשלה ומשרד הבריאות, כמחצית מ-1600 העובדים במשרדי מארגני התיירות הנכנסת פוטרו הערב (חמישי) או יצאו לחופשה ללא תשלום לאלתר. בשבוע הבא צפויים להיות מפוטרים או לצאת לחל"ת 30% נוספים.  בינתיים – נרשמה עלייה במספר מבקשי העבודה, כשרוב העובדים מגיעים מתחום התיירות והמלונאות.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

אחרי ענף התעופה, משק התיירות בישראל קורס כאשר 100 בתי מלון הודיעו היום שהם סוגרים את שעריהם. כ-100 בתי מלון נוספים צפויים להיסגר ביום ראשון. בענף המלונאות בארץ צופים הפסדים של כ-850 מיליון שקלים מדי חודש של המשבר. עבודתם כ-4000 מורי דרך שמעבירים סיורים ומטיילים לתיירים המגיעים מחו"ל הופסקה הערב ועד להודעה חדשה. בענף התיירות בארץ מבקשים כעת, בשל המשבר החריף, העברת תקציב ייעודי של 500 מיליון שקלים למשרד התיירות. התקציב ישמש, כך לטענתם למניעת קריסת בתי מלון ופיטורים של עשרות אלפי עובדים.

אלפי עובדים מרשות שדות התעופה וחברות התעופה השונות פוטרו גם הם בשבועות האחרונים, פחות מחופש לפני חג הפסח. היום נרשמה גם עלייה של 34% במספר דורשי עבודה חדשים בלשכות התעסוקה לעומת חודש שעבר. הענפים הבולטים מהם מגיעים הדורשים החדשים: מלונאות, תיירות, תעופה, סוכני נסיעות, מדריכי טיולים – הנתונים הללו לא כוללים גם את עובדי אל על, שם יותר מ-1,000 אנשים פוטרו. בגין חופשות ללא תשלום, בוצעו 2,191 דרישות של ישראלים מתחילת חודש מרץ, כשבכל פברואר סך הכל בוצעו 97 דרישות.

יוסי פתאל, מנכ"ל לשכת מארגני התיירות הנכנסת לישראל: "ענף התיירות הנכנסת הוא קריטי למדינת ישראל והוא ענף מספר 1 בתיירות! מרבית התיירות המשווקת לישראל מגיעה באמצעות המארגנים - הם אלו שממלאים את המטוסים, את המלונות, את המסעדות ולכן לפני שדואגים לחברות התעופה ולמלונאים - חייבים לדאוג לנו ולהכריז עלינו כעל משק לשעת חירום. הממשלה חייבת לאפשר לנו להחזיק את העובדים בשכר, כדי שכאשר נצא מהמשבר הם לא יתפזרו לכל עבר ולא יהיו מספיק אנשים עם ידע וקשרים בינלאומיים עם גורמי התירות בחו"ל שיוכלו לשקם את מה שמתמוטט עכשיו".