על רקע משבר הקורונה והנתון המדאיג של חצי מיליון ישראלים שהצטרפו למעגל האבטלה, הביע היום (שבת) יו"ר ההסתדרות, ארנון בר דוד, דאגה למצב המשק. בין היתר, בר דוד דיבר על הרצון שלו לאגד את העצמאים תחת ההסתדרות, על האופטימיות בהוצאת האזרחים לחל"ת וחובת פיזור אזרחים מהרחובות.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

"אנחנו נמצאים באירוע שהוא חוצה גבולות ויבשות" אמר היום בר דוד לרינה מצליח. "זה אירוע שמייצר לחצים על האזרחים העובדים והכלכלה במדינה. אני חושב שההחלטות של משרד הבריאות הן סבירות. הייתי נגד סגר ועצירת המשק לגמרי. יש סגר מרצון בתוך הבתים, איפה שצריך לעבור ולהוריד את כמות האנשים ברחובות - צריך לעשות זאת".

קורונה בישראל - דיזנגוף סנטר (צילום: מרים אלסטר, פלאש/90 )
דיזנגוף סנטר ריק בזמן הקורונה | צילום: מרים אלסטר, פלאש/90

בר דוד הסביר כי מצב המשק הוא לא גרוע עד כדי כך אודות לעובדה שרוב אלו שנכנסו למעגל האבטלה יצאו לחל"ת ולא פוטרו לאלתר: "אנחנו רואים כרגע את חצי המיליון האנשים שנמצאים תחת הביטוח הלאומי, 90 אחוז מהם יצאו לחל"ת. זה אומר שקודם כל המעסיקים נענו לפנייה שלי ולא פיטרו את האנשים. אני מאמין גדול במשק הישראלי, אני גם מאמין שנעבור את התקופה הזו ביחד ועוד חודש-חודשיים-שלושה כל המקומות ייפתחו מחדש".

מחר יתקיימו במשרד האוצר ישיבות מרתוניות שידונו באפשרויות שונות לפתרון המצב במשק הישראלי - ממתן פיצוי לעסקים כמו לאחר מלחמות ועד הרחבת ההקלות. ההבנה הכללית של משרד האוצר היא לעזור יותר לעסקים הקטנים. הנגיד אמיר ירון אמר בישיבות פנימיות כי גם אם יש גירעון, צריך לשפוך כמה שיותר כסף למשק, שהממשלה תגייס כסף ותגדיל את הגירעון.

בתגובה לשאלה כמה עוד יוכל להחזיק המשק הישראלי במצב הנוכחי ענה בר דוד: "זה אירוע מכונן במדינת ישראל. אני יודע להחזיק את המשק בישראל עד אחרי פסח. אחרי פסח אנו מקווים שישתפר, אם לא, נצטרך לשבת כל הכלכלנים וראשי ההסתדרות ולהחליט מה לעשות". במקביל, בהצהרה דרמטית הסביר יו"ר ההסתדרות כי הוא מעוניין לתת פתרון לעצמאיים שנותרו בסכנה כלכלית גדולה: "אני מתקרב להחלטה סופית לפתוח איגוד שיאגד את העצמאים, חיכיתי לשידור הזה על מנת להביא את הבשורה הזו".‎

מתחם הקניות ממילא (צילום: החדשות12)
מתחם ממילא ריק | צילום: החדשות12

בפנייה ישירה לאזרחים בישראל ניסה יו"ר ההסתדרות להרים את המוראל הציבורי: "אני רוצה לפנות לעובדים שנמצאים בחל"ת וכלל עובדי ישראל - אנחנו נעשה כל מאמץ על מנת להחזיר אתכם כמה שיותר מהר למקומות העבודה ולקצר את המצב של המשק הישראלי".

מנגד, עובדי המגזר הציבורי קיבלו הערב בשורה טובה: נחתם הסכם קיבוצי לעובדי המגזר הציבורי. העובדים שאינם חיוניים ישהו בבתיהם על חשבון ימי החופשה. ההסכם יחול על עובדי המדינה, הרשויות המקומיות, המועצות הדתיות, המוסד לביטוח לאומי, וגופים נוספים. תוקפו: מ-22 במרץ ועד 16 באפריל.