כמה כסף אתם מוציאים על בגדים לילדיכם? אם התשובה היא פחות מ-16 אלף שקל לפריט, תתכוננו להפתעה: מתברר שישנם הורים שמוכנים להוציא מאות ואף אלפי שקלים בקנייה אחת, בחנויות מותגים, באינטרנט ואף בנסיעות מיוחדות לאירופה, כדי להבטיח שילדיהם יהיו לבושים בשמלות ובכובעים היוקרתיים ביותר בשוק. "אנחנו יוצאים מהבית - והם כרטיס הביקור שלנו. מאוד חשוב לנו איך הם ייראו", מסבירים ההורים.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

ענבר לוי מגיעה עם בתה באופן קבוע לחנות דולצ'ה וגבאנה לילדים בכיכר המדינה. "כשאני קונה בגד לאירוע, אני משתדלת לא להסתכל על המחיר ", היא מסבירה. זו כנראה החלטה נכונה, כי שמלות לילדות בחנות עולות יותר אלפי שקלים כל אחת. אבל אל דאגה – אם מאיזו שהיא סיבה אתם לא מעוניינים להוציא סכום כזה על בגדים, גם רהיט יקר או חוג נחשב זה בסדר. העיקר שתוציאו על ילדיכם כסף - והרבה. "הילד הכי יקר לנו, זה לא מסתכם רק בנעליים ובגדים של דולצ'ה וגבאנה", מסבירה דורית אלגרבלי, מנהלת החנות בכיכר המדינה. "זה יכול להיות הרהיט הכי יקר בחדר שלו והחוג הכי טוב. הבגדים זה רק תוספת".

מתנות יקרות לילדים‎ (צילום: החדשות12)
"זה לא מסתכם רק בנעליים של דולצ'ה וגבאנה" | צילום: החדשות12

הרחק מתל אביב, במושב משגב שבגליל, סבתא אסנת מראה את מרכולתה לשני הנכדים שלה. את הבגדים החדשים קנתה בנסיעה ייעודית לאירופה, שם תיירה עבור הילדים בין סניפי פריימארק ברחבי היבשת. "אני מגיעה לפחות פעם בשנה, אם אני מצליחה – פעמיים", מספרת אסנת. "אני לוקחת מזוודה אחת גדולה שאני ממלאת אותה בבגדים".

בעזרת מכון ASKYOO, בדקנו דרך הרשתות החברתיות כיצד נוהגים היום הורים לקנות בגדים לילדיהם. מתברר כי 77% רוכשים בחנויות, לעומת 30% שקונים באינטרנט. 6% סיפרו כי הם כמעט לא קונים בגדים חדשים, או שהם מקבלים מחברים או משפחה. עוד מצאנו כי השיקול החשוב ביותר עבור ההורים בזמן הקנייה הוא, בכל זאת, המחיר. כשליש אמרו שהם מחפשים מחיר זול והוגן, ורבע אמרו שאיכות המוצר היא זו שקובעת עבורם. 4% בוחרים את הבגדים לפי איכות המותג.