תהליך הנישוב באסדת הגז "לווייתן" שהתקיים הבוקר (שלישי) עורר בעיקר חשש מפני הזיהום שהוא עלול לייצר. לאחר שהנישוב נגמר ובמשרד להגנת הסביבה הבהירו כי לא נרשמו חריגות בזיהום האוויר - כעת הגיע הזמן להבין מה ההשלכות הכלכליות של הפעלת המאגר וזרימת הגז הטבעי בצינורות על תושבי ישראל.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות  

על פניו מדובר בבשורה משמעותית וחיובית: מאגר לוויתן יצטרף למאגר תמר, שכבר פעיל מאז שנת 2013, והוא צפוי להוריד באופן משמעותי את המחירים שחברת החשמל משלמת על הגז הטבעי, ואשר מושתים על ציבור הצרכנים.

מלבד ירידת מחירי החשמל, המשק צפוי להרוויח מהתחברות לגז הטבעי. אם עד כה הסתפקנו במאגר אחד שאליו חובר צינור אחד, כעת ישנה תקווה שמפעלים רבים יתחברו למאגר וישתמשו בגז טבעי. בנוסף, הגז שבמאגר לוויתן הוא פחות מזהם מהגז שבו משתמשים היום.

אילוסטרציה (צילום: רויטרס, חדשות)
מחירי החשמל צפויים לרדת | צילום: רויטרס, חדשות

עם זאת, הפיתוח של לוויתן מדגיש שוב עד כמה הרוויחו חברות הגז ממאגר תמר על חשבון חברת החשמל והציבור הישראלי. עד היום נמכר הגז ביותר מ-6 דולרים ליחידת חום, זאת על אף שבדוחות של נובל אנרג'י העלות של ייצור יחידה הגיע רק לדולר אחד. עכשיו כשתהיה תחרות, חברת החשמל צפויה לשלם פחות מחמישה דולר.

אך אל דאגה, שותפויות הגז ירוויחו מהפעלת המאגר לוויתן: נובל אנרג'י האמריקנית, ואנשי העסקים קובי מימון ויצחק תשובה (גילוי נאות: תשובה הוא אחד מהבעלים של חברת החדשות) הרוויחו יותר מ-6 מיליארד דולר עד כה רק ממאגר תמר, המדינה הרוויחה שני מיליארד דולר מהמאגר הזה. מי יודע לאיזה גובה יגיעו הרווחים מהמאגר הנוסף?