40% מהתשתיות בערים יוקדשו לשימוש הולכי רגל ואופניים עד 2040 — זה היעד שעולה מהתוכנית האסטרטגית לעידוד "תנועה מקיימת" בערים, שפרסמה היום (ראשון) הלשכה הלאומית לכלכלה.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

צעדי התוכנית כוללים בין היתר הגדלת הצפיפות בערים — בדגש על בנייה צפופה על פני בנייה לגובה — ב–20%. לטענת מגבשי התוכנית, להגדלת הצפיפות יש השלכות ישירות על השימוש באמצעי תחבורה בני־קיימא.

צעד נוסף מדבר על הקמת רשת אופניים רציפה שנותנת בלעדיות לאופניים בעורקים הראשיים בעיר, וב–20%–35% מהרחובות בה. זאת לצד זמינות אופניים ציבוריים. היעד ל–2040 מכוון לשימוש באופניים של 10% מהתנועות הקצרות בעיר (ההתניידויות) — יעד רחוק מהמציאות כיום, רק 1% בלבד.

עיקרון נוסף הוא העדפת 40% מהתשתית הקיימת ברחוב לטובת הולכי רגל ואופניים — הגדלת המדרכות ותשתיות האופניים על פני כבישים וחניות, לצד רציפות וקישוריות.

התוכנית, שגובשה על ידי משרד הבינוי והשיכון, המועצה הלאומית לכלכלה, משרד התחבורה, רשות מקרקעי ישראל ומינהל התכנון, אינה כוללת הוראות מחייבות לתכנון עירוני — אלא עקרונות יישום למהנדסים ולרשויות בהתאם ליעדים ממשלתיים. כלומר, הענקת כלים לרשויות ולמהנדסים.

התוכנית מתמקדת בשאלה כיצד ניתן ליצור תנועה בת־קיימא וגם להילחם בגודש בתכנון כל שכונה ועיר — שאלה שהטיפול בה לקה בחסר עד היום. תוכניות הממשלה שגובשו עד כה התמקדו בעיקר במטרופולין כולו או ברמת המדינה.

הכתבה המקורית פורסמה ב- TheMarker

לכתבות נוספות באתר:

המדינה מתכננת במרץ - אבל לפחות 20% מהדירות ששווקו נותרו על הנייר

"הרווחה במצוקה מטורפת": שינויי תקציב במיליארדי שקלים מחכים לאישור הכנסת