סרן אלון וסרן גלעד (צילום: דו"צ)
סרן אלון וסרן גלעד | צילום: דו"צ

כשבחוץ עשרות פרו-פלסטינים מפגינים, הגיעו לפני כשבוע עשרה חיילים וחיילות בצה"ל על מדים לשערי מלון הייאט בלוס אנג'לס לכנס ארגון ידידי צה"ל בארצות הברית, בחסות המיליארדר הישראלי-אמריקני חיים סבן.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

שניים מהחיילים הם סרן אלון (27), טייס בטייסת "מגע הקסם" בבסיס פלמחים, שעד לא מזמן השתתף בלחימה במבצע "עמוד ענן", וסרן גלעד פסטרנק, קצין הבטיחות של חטיבת הנח"ל, שגם כן לקח חלק בפעילות סמוך לעזה.

"אני מרגיש הרבה אחריות ומקווה לעשות את הכי טוב שיש. ראיתי הרבה קטעי הסברה כדי להכיר את הקהילה האמריקנית שאיתה אני הולך לדבר. נבחרתי על ידי היחידה, הגעתי למיונים בהם עברתי ריאיונות ונבחרתי לאור הניסיון שלי", סיפר לחדשות 2 באינטרנט סרן פסטרנק הנרגש, שאמר כי זו הפעם הראשונה שלו בארצות הברית. "במבצע הוקפצנו לגזרה תוך תחושת אחריות ומסירות, להגן ולעשות כל שידרש מאיתנו כמו גם כוחות המילואים שהגיעו לאזור. בכל רגע נתון היינו מוכנים לכל תרחיש", סיפר.

חיים סבן, נציגי משלחת צה"ל וצבא ארה"ב (צילום: Alexi Rosenfeld, FIDF)
חיים סבן, נציגי משלחת צה"ל וצבא ארה"ב | צילום: Alexi Rosenfeld, FIDF

"פגשתי את אחי בשטחי הכינוס"

פסטרנק משרת בחטיבה כבר 10 שנים ולא שוכח רגע אחד מיוחד במהלך המבצע: "פגשתי את אחי בשטחי הכינוס, גם הוא קצין, בדרגת סג"ם, והיה מוכן ללחימה בדיוק כמוני. כשהקופצנו, הכרתי את כולם. הקשר בין האנשים בלחימה משפיע מאוד על הסיטואציה".

אלון, טייס מסוקים שהפגיז בעזה במהלך המבצע, שיחזר את הרגע בו נקרא לטייסת: "ביום יום אני בתפקיד שהוא מחוץ לטייסת ושבוע לפני המבצע היו עוד כמה אירועים סביב עזה. אבל אחרי שראיתי את החדשות על החיסול הבנתי שכנראה זה לא ייגמר בזה - התקשרו אלי ואמרו לי להגיע לטייסת וביום הראשון כבר טסתי".

לדבריו, האווירה בטייסת הייתה רצינית והטייסים ואנשי הצוות האחרים עבדו ללא הפסקה. מי שלא נרגעה הייתה דווקא אמו שדאגה לשלומו בכל זמן שלא היה בבית. "אמא שלי מאוד חרדתית ומוטרדת אבל היא יודעת שאני לא יכול לספר לה הרבה, היא רק רוצה סימן שאני בחיים וזה גם מה שאני אומר לה", הוא סיפר. "אמא שלי שמעה אותי חי ובסדר והרגעתי אותה".

"אמא  הייתה מוטרדת". סרן אלון (צילום: דו"צ)
"אמא הייתה מוטרדת". סרן אלון | צילום: דו"צ

"בחו"ל מעוותים את האמת"

בזמן שבחדשות דיווחו על הפסקת אש בין חמאס לישראל בתיווך מצרים, בחיל האוויר המשיכו כרגיל עד השעה 21:00, בה נכנס לתוקפו הסכם הפסקת האש: "היו תקיפות ממש עד הרגע האחרון, כשהייתה הפסקת אש כלום לא נגמר, לא תקפנו אבל היינו באותה רמת כוננות גם כמה ימים אחר כך".

אלון נבחר למשימת ההסברה לאחר ריאיון שערך ובשל רמת האנגלית שלו. כשהוא שומע דיווחים בעולם על פעילות לא מידתית של צה"ל, לכאורה, הוא לא נשאר אדיש. "זו לא פעם ראשונה שמספרים את הסיפור בצורה עקומה בחו"ל ומעוותים את האמת. אני יודע כמה משקיעים ונלחמים כדי לפעול בצורה מוסרית ולמנוע פגיעה בחפים משפע. הדיווחים בחו"ל לא משפיעים עלינו, אנו ממשיכים בדרך שלנו, כל המרמה מתפוררת כי אין לה יסודות חזקים".

פרו-פלסטינים: "ישראל האחראית לאסון התאומים"

מחוץ למלון הפגינו כשעה לפני האירוע עשרות פעילים פרו-פלסטינים, שמחו על הגעת המשלחת הצה"לית וזעמו על כך שהמלון אפשר לארגון ידידי צה"ל לקיים אירוע בשטחו. "ישראל היא האחראית אסון התאומים ב-11 בספטמבר", אמר לחדשות 2 באינטרנט אחד המפגינים.

"ישראל צריכה להתבייש אחרי מה שהיא עשתה בעזה", הדגישו המפגינים. למקום הגיעו כוחות ביטחון רבים שתחמו את המפגינים שהרימו דגלי פלסטין, והפנו את האורחים להיכנס מצדי המלון.

סטיבי וונדר ביטל הגעה - וגרר תגובות נזעמות

התגייס למען גיוס כספים. ג'ייסון אלכסנדר (צילום: Alexi Rosenfeld, FIDF)
התגייס למען גיוס כספים. ג'ייסון אלכסנדר | צילום: Alexi Rosenfeld, FIDF

זמן קצר לאחר המבצע הודיע הזמר סטיבי וונדר, שהיה אמור להשתתף באירוע, שהוא מבטל את הגעתו כי לא רצה לקחת צד בסכסוך הישראלי-פלסטיני. גורמים המעורים בפרטים סיפרו לנו כי ארגונים פרו-פלסטינים הם אלה שלחצו על אנשיו של הזמר שלא לאפשר לו להגיע. מי שהנחה את הערב היה השחקן ג'ייסון אלכסנדר, שמקפיד להגיע מדי שנה לכנסי הארגון. אי הגעתו של וונדר גררה ביקורת רבה בקרב הקהילה היהודית ומארגני האירוע. במהלך הערב היו בדיחות רבות מדוע הוא לא הגיע.

הבריז. סטיבי וונדר (צילום: רויטרס)
הבריז. סטיבי וונדר | צילום: רויטרס

החיילים הגיעו למקום לבושים במדים וזכו לתשואות רבות מצד האורחים. בקבלת הפנים בשעה 18:00 בערב הם היו עסוקים בעיקר בשיחות עם יהודים אמריקנים נרגשים וצילומים. במסגרת המשלחת הם עברו בין בתי כנסת, קהילות ומוסדות יהודיים ודיברו על תפקידם, ובין היתר גם על פעילותם במבצע "עמוד ענן".

במהלך האירוע הנוצץ, גויסו יותר מ-14 מיליון דולרים לטובת חיילי צה"ל. חיים סבן הדגיש על הבמה כי כל תרומה תתקבל בברכה - מהקטנה ביותר לגדולה ביותר. ואכן, לצד ילדה שתרמה 30 דולרים מכספי הבייביסיטר שלה, ניצול שואה בן 92 תרם מיליון דולר וחיים סבן תרם אף הוא שלושה וחצי מיליון דולר.