התגברה על כל הקשיים. סג"מ עמית דנון (צילום: דו"צ)
התגברה על כל הקשיים. סג"מ עמית דנון | צילום: דו"צ

לאחר שהייתה אלופת הארץ בהתעמלות האומנותית, הופיעה בתחרות וזכתה להרבה כבוד - הגיעה עמית דנון לגיל הגיוס לצה"ל והחליטה ללכת עד הסוף - ולהיות לוחמת. דנון תלתה את נעלי הריקוד בארון, והתגייסה לשירות כלוחמת בגדוד קרקל.

כמו בריקוד, גם במסלול הצבאי דנון רוצה להיות הטובה ביותר. לאחר שהוכיחה את עצמה, היא יצאה לפני מספר חודשים לקורס קציני הלוחמים. הרקדנית לשעבר היא האישה ה-15 במספר בלבד שמסיימת את הקורס התובעני בהצלחה. עכשיו היא מתכוננת להתפקיד הבא שלה - אימון לוחמים ולוחמות במחזור החדש של הגדוד.

"ריקוד ולוחמה זה באמת הפכים, אבל יש גם נקודות דמיון", מספרת סגן משנה עמית גונן לחדשות 2 באינטרנט. "תמיד אהבתי לאתגר את עצמי ויש אתגר פיזי בשני העיסוקים - לאורך המסלול שלי בצבא הייתי צריכה לסחוב משקלים רבים".

במהלך הקורס נתקלה דנון בקשיים רבים, אך הצליחה להתגבר עליהם. "עושים דברים של גברים, אבל אני מביאה את הראש והגישה הנשית לתפקיד - הרבה אנשים שרואים אותי על אזרחי לא מזהים אותי", מספרת הקצינה הצעירה. "הם אומרים שאני נראית אחרת לגמרי".

לאחר סיום הקורס היא תחל לשרת כמפקדת מחלקה בהכשרת הלוחמים והלוחמות הבאים של הגדוד. "היו גברים שלא לקחו אותנו בחשבון וזלזלו בנו, אבל היו כאלה שגם העריכו ופרגנו".

"זנחתי את הריקוד כדי להיות לוחמת"

עמית דנון לפני הגיוס (צילום: דו"צ)
עמית דנון לפני הגיוס | צילום: דו"צ
ומה לגבי קריירת הריקוד? "אני כבר לא רוקדת כי אין לי זמן", אומרת דנון. "אחת לשבועיים אני יוצאת הביתה ליום וחצי - אז אני מעדיפה לתת לגוף שלי לנוח, כי הוא די שחוק". אך מתברר שזה בכל זאת לא הסוף עבור הקצינה שמבטיחה: "אני יודעת שאחזור לרקוד אחרי הצבא".

בבית מכנים אותה ה"פרינסס" (נסיכה) וההורים כמובן מלאים גאווה. אחיה התאום משרת בתותחנים, והכשרתו בסיסית יותר משלה. "הוא רובאי 03 ואני רובאי 12, אבל הוא מפרגן לי", היא אומרת. יחד עם דנון תסיים את קורס הקצינים חיילת נוספת - כשבמגמה כולה היו יותר מ-200 בנים. "אישה יכולה בהחלט להיות רמטכ"ל", היא טוענת. "הרבה בנות מוכשרות יודעות לנהל - לא תמיד צריך להסתער".

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק