ב-14 בפברואר 2011 יועלה יואב גלנט בדרגה, בפעם האחרונה בקריירה הצבאית הארוכה והענפה שלו. ממשלת ישראל קבעה כי מי שפיקד בעבר על שייטת 13 וכיום על פיקוד הדרום, ימונה לרמטכ"ל ה-20 של צה"ל. בתקופה הקרובה אמור גלנט לארוז את חפציו ממחנה שמחוני שבבאר שבע ולהתחיל בהליך חפיפה עם הרמטכ"ל המכהן, רא"ל גבי אשכנזי.

באופן תקדימי, החליטה הממשלה לקבל את הצעתו של שר הביטחון ברק ולאשר את המינוי לכהונה בת שלוש שנים בלבד, עם אפשרות להארכה לשנה רביעית בנסיבות מיוחדות. על הצעת שר הביטחון פורסם לראשונה בחדשות 2 באינטרנט.

ראש הממשלה נתניהו ושר הביטחון ברק מיהרו לברך על ההחלטה בתום הישיבה. "יואב גלנט הוכיח את עצמו במשך 33 שנות שירותו בקו הקדמי של צה"ל כלוחם אמיץ, כקצין מצטיין, כמפקד שקול ואחראי בקרב, וגם, בין היתר, כמפקד שייטת 13 ומפקד החטיבה בג'נין", נימק נתניהו את ההחלטה.

"מדובר במפקד בעל אומץ לב יוצא דופן ורקורד מוכח בפיקוד ובהובלת אנשים גם בקשים שבמבחנים", אמר ברק. "לאורך השנים בלט יואב בתוך החבורה המובחרת של מפקדי השדה. מתוך שיקול דעת, ניתוח מעמיק של כלל נתוני המועמדים ותכונותיהם, הגעתי לכלל מסקנה כי המועמד הטוב והראוי הינו האלוף גלנט", הוסיף.

עם זאת, ישנה אפשרות כי גלנט ייכנס ללשכת הרמטכ"ל מוקדם מהצפוי. עיתון "הארץ" דיווח הבוקר כי אשכנזי שוקל את צעדיו בשל היחסים העכורים בינו לבין שר הביטחון, שהגיעו לשיא חדש בהתבטאות שר ברק בפני פורום המטכ"ל כי "ישנם קצינים שניסו לעצור באופן לא לגיטימי את מינוי גלנט".

היחיד שהתנגד למינוי הוא השר מיכאל איתן, שאמר כי "גלנט התנהג כמאפיונר" בפרשת הקרקעות בה היה מעורב במושב עמיקם, שם הוא מתגורר.

גלנט: מהשייטת לכס הרמטכ"ל

האלוף יואב גלנט נולד ביפו ב-8 בנובמבר 1958. הוא נשוי ואב לשלושה ילדים. בעל תואר ראשון בכלכלה ובמנהל עסקים באוניברסיטת חיפה.

בשנת 1976 התגייס לשייטת 13, בה שירת כלוחם וכמפקד, השתחרר ושב לפקד על היחידה בשנת 1994. שלוש שנים לאחר מכן עלה לדרגת תת-אלוף ופיקד על אוגדת עזה עד שנת 1999.
פיקד על מבצע עופרת יצוקה

בשנים 2001-2002 שימש ראש מטה במפקדת זרוע היבשה, לאחר שכיהן גם כמפקד אוגדת שיריון בפיקוד מרכז. בשנת 2002 מונה לתפקיד מזכירו הצבאי של ראש הממשלה לשעבר אריאל שרון והועלה לדרגת אלוף. שלוש שנים לאחר מכן, בשנת 2005 מונה לתפקיד מפקד פיקוד דרום, מספר חודשים לאחר תהליך ההתנתקות.

בדצמבר 2008 יצאה ישראל למבצע "עופרת יצוקה" ברצועת עזה, תחת פיקודו של גלנט כאלוף פיקוד הדרום. המבצע נחשב להצלחה צבאית בשל הישגיו והשבת השקט ליישובי עוטף עזה והדרום. גלנט גבר במירוץ לתפקיד על סגן הרמטכ"ל, האלוף בני גנץ, אלוף פיקוד הצפון גדי אייזנקוט, אלוף פיקוד המרכז אבי מזרחי ונספח צה"ל בוושינגטון האלוף גדי שמני.