"נלחמים באויב ברשת". מערך הסייבר (צילום: חדשות 2)
מקצוע יוקרתי ומסווג, מערך הסייבר | צילום: חדשות 2

לאור התקדמות עולם הסייבר בעולם ובקרב אויבי ישראל, ולאחר שהוקם מטה הסייבר של אגף המודיעין בהנחיית הרמטכ"ל לפני כשנתיים, בצה"ל פועלים כעת להכפיל את המערך ולגייס עוד צעירים וצעירות שייקחו חלק בתחום הסקסי והלא נודע הזה.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

"בשנים הקרובות נראה תהליך הדרגתי של גידול מתמיד של כוח אדם ביחידות שלנו ב-8200", סיפר לחדשות 2 באינטרנט ראש תחום כוח אדם סייבר, סגן-אלוף שגיא. "כבר גדלנו בעשרות אחוזים ואנו נכפיל את עצמנו בשנים הקרובות". "לוחמי הסייבר" של צה"ל פועלים 24 שעות ביממה, 7 ימים בשבוע אך לא ניתן לפרט בדיק מה הם עושים. ניתן לספר שהם כותבים קודים, מגנים על המערכות הביטחוניות של ישראל ואוספים מודיעין.

אבל איך מוצאים גאוני מחשבים? ראשית, מי שלומד 5 או 10 יחידות לימוד מחשבים בתיכון מקבל זימון למבחן גאמא - דרכו מגיעים למקצועות הסייבר. בנוסף, אנשי הסייבר חשבו על דרך יצירתית עוד יותר, והם מחפשים בעצמם "גאוני מחשבים" בפורומים של מחשבים באינטרנט ומבצעים פנייה אישית למשתמשים ברשת בגיל המתאים לגיוס.

"נחטפים בש.ג עם משכורות רב-ספרתיות"

זו עבודה בחזית הטכנולוגיה, מסווגת ויוקרתית והשירות ביחידות הוא למשך 4 שנים וחצי, וכולל בתוכו שלוש שנים בסדיר ושנה וחצי בקבע. "מי שמסיים אצלנו נחטף בש.ג. ומוצעות לו משכורות רב ספרתיות, של עשרות אלפי שקלים", הבהיר סגן-אלוף שגיא. "זה מבטיח מקצוע נחשק מאוד באזרחות, החיילים האלה הם הטכנלוגים ואנשי הביצוע של צה"ל כי הם מפתחים תוכנה ששומרת עלינו מהתקפות או עוזרת לאיסוף מודיעין, הם טסים ועוברים ממקום למקום, הם למשל יודעים לגלוש פייסבוק במקומות שלא ידעתם שקיימים".

אם תשאלו חייל שמשרת בתפקיד סייבר ביחידה 8200 הוא לא יוכל לספר הרבה על תפקידו, אבל ניכר כי פעילותם מכרעת בתפקוד של ישראל בשדה הקרב הקיברנטי. רק בתחילת החודש אמר ראש הממשלה בנימין נתניהו כי ישראל נתונה תחת מתקפת סייבר וכי פועלים כעת לפתח "כיפת ברזל דיגיטלית". "מפקדים בכירים וחברי ממשלה רואים את הילד שיושב על המחשב ומבינים שהוא אחראי לפיתוח או לקוד, יש לו השפעה קריטית מאוד", סיכם הקצין.