N12
פרסומת

האו"ם קבע: כריתת העץ הייתה בשטח ישראל

הלילה הודיע דובר יוניפי"ל כי תחקיר הארגון בנוגע לתקרית האש בגבול עם לבנון, בה נהרג סא"ל (במיל') דב הררי ז"ל, קובע באופן חד משמעי כי ישראל פעלה בשטחה ולא חדרה לגבול לבנון. התחקיר מאשר את ההנחות המוקדמות שהיו לארגון. "אנחנו מקווים שיימנעו מקרים דומים בעתיד", אמר מפקד הארגון בתגובה לפרסום הדוח

פורסם:
גבול ישראל-לבנון. ארכיון
צילום: AP
הקישור הועתק
גבול ישראל-לבנון. ארכיון
כריתת העץ התרחשה בשטח ישראל | צילום: AP

אחרי שהסתיים התחקיר, עכשיו מאשרים ביוניפי"ל: העץ שכרתו כוחות צה"ל ב-3 באוגוסט בגבול לבנון היה אכן בשטח ישראל ובשום אופן לא בגבול הלבנוני - כך הודיע הלילה (שעון ישראל) דובר הארגון מרטין נסירסקי בהודעה לתקשורת. בתקרית, כזכור, נהרג סא"ל דב הררי מנתניה ונפצע קשה סרן עזרא לקיה מכפר הרי"ף.

החקירה הרשמית גם מבהירה כי צה"ל אכן תיאם את עקירת העץ לפני כחודש עם צבא לבנון דרך יוניפי"ל. בכך למעשה נדחו כל טענות צבא לבנון. 

"כוחות הביטחון של לבנון וצה"ל שיתפו פעולה באופן מלא עם הצוות של יוניפי"ל במהלך החקירה, דבר שסייע לדוח מדויק, שאף מאשר את ההנחות המוקדמות של הוועדה", אמר נסירסקי. כזכור, כבר בסמוך לאירוע הודיעו ביוניפי"ל כי ממצאי הבדיקה הראשונית מעלים כי ישראל אכן פעלה במובלעת שבשטחה.

מפקד יוניפי"ל אלברטו אסרטה קוואבס הוסיף כי הוא מקווה שהדוח הזה יסייע לשני הצדדים. "אנחנו מקווים שיימנעו מקרים דומים בעתיד", אמר קוואבס. "אני מאמין שלא ישראל ולא לבנון רוצים החרפה במצב הרגיש בגבול", הוסיף מפקד יוניפי"ל.

דובר הארגון הוסיף כי הדוח הסופי הועבר לעיון שני הצדדים ואף נשלח למטה האו"ם. ייתכן שבהמשך תערוך מועצת הביטחון דיון בדוח, אך דובר הארגון ציין כי לא ידוע לו מתי יתקיים הדיון.