הרב הצבאי הראשי, תת אלוף רפי פרץ, ממליץ להדיח את סגן אלוף רם משה ראב"ד מתפקיד רב חיל האוויר, בעקבות המחאה המתוקשרת והתפטרותו ממנהלת שח"ר האחראית לשילוב החרדים בצבא.

הרב ראב"ד הודיע אתמול כי הוא מפסיק את פעילותו בפרויקט שח"ר בטענה שהמהלכים שאגף כוח אדם מוביל באחרונה בצה"ל פוגעים בתנאי השירות של חייליו מבחינה דתית ורוחנית. מפקד חיל האוויר צפוי להכריע בעניין בימים הקרובים.

אמש הודיע הרב ראב"ד על פרישתו ממנהלת שילוב חרדים בצה"ל, על רקע הודעת הרמטכ"ל רא"ל בני גנץ, כי חיילות ימשיכו לשיר בטקסים רשמיים של הצבא.

מצה"ל נמסר בתגובה: "פרויקט שח"ר הינו חלק מהמאמץ הלאומי לגיוס כלל מגזרי החברה הישראלית ובכללם הציבור החרדי. בשנים האחרונות חל גידול משמעותי בהיקף בני המגזר החרדי המתגייסים לצה"ל ושילובם במסלולים שונים בכלל זרועות הצבא, צה"ל רואה בכך חשיבות ופועל להרחבת היקף המתגייסים. בעקבות התנהלותו של רב חיל האוויר, זימן הרבצ"ר תת אלוף רפי פרץ את הקצין לבירור נוקב ובסיומו העביר את המלצותיו למפקדי הקצין בחיל אשר ממשיכים בבירור".

"איני רואה עצמי חלק מהתכנית"

במכתב ששלח לבכירי אגף כוח אדם בצה"ל, אשר פורסם אמש באתר "לדעת.נט", ציין סא"ל ראב"ד כי "איני רואה עצמי יכול להיות חלק מהתכנית. כללי השילוב החדשים נפתחו מחדש ובטיוטה האחרונה הושמטו סעיפים שנועדו לשמור על יראת השמיים".

"עם הקמת הפרויקט הייתי שותף לכתיבת כללי השירות, כאשר הקו שהנחה אותי היה לאפשר לחרדי שהגיע לצבא, להמשיך את אורח חייו החרדי", ציין הרב ראב"ד והוסיף: "נכון, הדברים עדיין לא סוכמו ואף הובטח לי שידונו בהם שוב, אך במצב הנוכחי איני רואה את עצמי יכול להיות חלק מהנהלת התכנית בתפקיד רב ויועץ".

באתר "לדעת.נט" הודגש כי המניע העומד מאחורי המכתב הוא דיון שנערך אתמול באגף כוח האדם, בנושא תכנית שח"ר, אשר במהלכו הועלתה החלטת הרמטכ"ל בנוגע לסוגיית שירת הנשים בצבא. באתר הדגישו כי ייתכן שלהחלטתו של סא"ל ראב"ד יש קשר ישיר לכינוס שמתקיים היום בבית החייל בתל אביב, שבו היה אמור לשאת דברים בפני כ-700 חיילי שח"ר, לשם עידוד גיוסם לצה"ל.

הרמטכ"ל קבע: חיילות ימשיכו לשיר באירועים רשמיים

הקצינות חוששות מפגיעה בחיילות, ארכיון (צילום: דו"צ)
הרמטכ"ל קבע: חיילות ימשיכו לשיר | צילום: דו"צ

בתום דיונים שהתקיימו שלשום בפורום מטכ"ל, קבע הרמטכ"ל רא"ל בני גנץ כי חיילות ימשיכו לשיר בכל אירועי צה"ל: ממלכתיים, טקסי התייחדות חטיבתיים, טקסים במעמד משפחות שכולות, טקסי יום הזיכרון לחללי מערכות ישראל, טקסי יום הזיכרון לשואה ולגבורה, טקסי יום הזיכרון לרצח רבין ז"ל, טקסי מצטיינים וכן טקסי סיום הכשרות - באלה ישתתפו כלל החיילים וזאת ללא מקום לשיקול דעתם של מפקדיהם.

עם זאת, קיבל הרמטכ"ל את המלצת הוועדה בראשותה של ראש אכ"א אלוף אורנה ברביבאי, כאשר מעתה באירועי הווי ונופש המשלבים שירת נשים, יוכלו המפקדים לאשר חיילים להיעדר. "אין איסור על שירת נשים בצה"ל, וראוי שמורשת צה"ל גם בתחום של תרבות הזמר הישראלי תימשך", אמר גנץ.

הרמטכ"ל הדגיש כי "על צה"ל להיות צבא בעל ייעוד, ייחוד ואיחוד. ייעוד למול משימותינו הביטחוניות, ייחוד למול ערכינו ומחויבותנו הלאומית - חברתית ואיחוד למול תפקידנו ככור היתוך של החברה הישראלית. מעל לכל המחלוקות בחברה נמצאים עקרונות האחדות, הממלכתיות והשוויון, אלה גוברים על כל ההבדלים בין הזרמים השונים". 

ח"כ יוחנן פלסנר (קדימה), יו"ר הצוות ליישום חוק טל בוועדת החוץ והבטחון, אמר בתגובה: "מצטער על החלטתו של הרב ראב"ד ועל אמירותיו חסרות האחריות. דברים אלו פוגעים בתוכניות השח"ר, המהוות את חוד החנית של מסלולי השירות המשמעותי של חרדים בצה"ל על מנת לאפשר את שילובם בחברה ובתעסוקה". פלסנר הוסיף: "כמי שעוקב מקרוב אחר יישום תוכניות השח"ר בשלוש השנים האחרונות, ולאור ישיבה של מספר שעות שקיימתי היום בנושא עם הגורמים הרלוונטים בצה"ל, אינני מוצא כל סימוכין לטענותיו של הרב ראב"ד ביחס לשינוי הכללים בתוכניות השח"ר. הניסיון מוכיח שהחרדים המתגייסים לשח"ר גם משתחררים חרדים והסערה שמעורר הרב ראב"ד מיותרת".

הצטרפו ל-200 אלף החברים של דף חדשות 2 בפייסבוק