"הכוח הראשון שהגיע לברוש הבקעה רץ ישר פנימה לתוך הבית. כשהגיעו, זיהו את יאיא שכוב ממש בכניסה על הרצפה", שחזר אל"מ ירון בית-און, מפקד חטיבת הבקעה את ליל הרצח של אל"מ שריה (יאיא) עופר ז"ל.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

דווקא לאחרונה, חזרו המטיילים לבקעת הירדן, שנחשבה לאחד המקומות הכי שקטים בארץ. עד שבא הרצח של אלוף-משנה עופר - תעלומה שעדיין לא נפתרה.

"היא (אשתו של יאיא) ראתה מתוך הסלון את מה שקרה פה ליד הדלת. היא ראתה התגוששות ואת יאיא צועק 'מה אתם רוצים ממני? תעזבו אותי'", סיפר מח"ט הבקעה ששחזר את הרגעים הראשונים שלאחר הרצח. "מוניק עופר נמלטה מהפתח של הבית. היא יצאה דרך הפתח של השער".

אז גם החל המרדף אחר עקבות הרוצחים לאורך עשרה קילומטרים. "כנראה רצו לבלבל אותנו, במקום לרוץ מערבה לכיוון הכפרים - הם רצו מזרחה לכיוון גב ההר", סיפר רס"ן עזיז סוויאעד - קצין הגששים של חטיבת הבקעה. "בנתיב הבריחה אנחנו מתחילים למצוא ממצאים. אחרי כמה קילומטרים מצאנו מכוש וכפפות", הוסיף מח"ט הבקעה.

הרוצחים נתפסו, המניע עדיין לא ברור

מצב חדש שמכתיב מאמץ להשבת הביטחון (צילום: חדשות 2)
מצב חדש שמכתיב מאמץ להשבת הביטחון | צילום: חדשות 2

הרוצחים עלו לרכב שהמתין להם מבעוד מועד. רק כעבור יומיים עצר אותם השב"כ סמוך לחברון. הם עדיין נחקרים - והמניע לרצח לא ברור. החשודים ממשיכים לשנות גרסאות בחקירה. "זה יכול להיות משהו פלילי שהסתבך או משהו לאומני, כי לא מצאנו פריצה או גניבה או כל דבר אחר", סיפר אל"מ בית-און.

בתקופה האחרונה משהו השתנה בגדה המערבית ובבקעה. אי שקט שמבעבע מתחת לפני השטח, רצף פיגועים מייצר אווירה שדוחפת מפגע בודד לפעול. המצב החדש מכתיב ריכוז מאמץ של השב"כ וצה"ל כדי לנסות ולהשיב תחושת הביטחון לאזרחים.

"המענה שלנו הוא בעיקר בריבוי פעילות סביב היישובים וסביב המחנות הצבאיים. אנחנו נעים לאורך צירים באזור ומבצעים גם פעילות גלויה וגם סמויה כדי לייצר הרתעה", סיכם מח"ט הבקעה.