יוגב, אביו של חייל קרבי שכספו נגנב, מגולל היום את סיפור היעלמותם של 26 אלף שקלים מחשבון הפיקדון של בנו, שנסע לטיול שאחרי הצבא בדרום אמריקה - ועם שובו התברר לו כי אלמוני התחזה לו ו"רוקן" את חשבון הפיקדון. את הסיפור חשפה הבוקר כתבת "קול ישראל" כרמלה מנשה.

"פניתי לסניף בנק לאומי בשמו של בני, על מנת לברר מהי יתרת הכסף בפיקדון כדי להיערך לרשום אותו ללימודים גבוהים עם שובו לארץ", סיפר הבוקר יוגב בראיון לרשת ב'. "נאמר לי כי יתרת החשבון בפיקדון היא אפס שקלים. היה אמור להיות בחשבון סכום הנאמד בסדר גודל של 26 אלף שקלים. מבירור שעשיתי, התברר שמישהו התחזה לבני".

לדבריו של האב, בידיו תעודת הזהות המזוייפת של המתחזה שהוציא את הכספים מהחשבון. "מדובר בחשבון של משרד הביטחון. לחייל המשוחרר אין את היכולת לשלוט על הכסף. בנק לאומי ומשרד הביטחון מתווכחים מי אשם - ומי שסובל מכך הוא החייל", מספר האב. "משרד הביטחון מגלה רצון טוב לעזור לנו אחרי שפניתי אליו - אבל עד היום לא קיבלתי את הכסף בחזרה. הבקשה האחרונה היא שאגש למשטרת בת ים על מנת להוכיח שבני אינו מעורב בפרשה הזו. "יש את כל הפרטים על החשוד בגניבה - אבל לי אין את הכסף".

הנהלים בפדיון הכספים שונו

בעקבות הונאות, תקלות ורמאויות שחוזרות על עצמן בפדיון כספי פיקדון של חיילים משוחררים, הוחלט במערכת הביטחון לשנות את חוק החיילים המשוחררים.

ממשרד הביטחון נמסר בתגובה לכתבה: "בקרן לקליטת חיילים משוחררים התקבלה פנייתו של החייל. במקרים של חשד לעבירה מכוונת יש להמתין עד לקבלת ממצאי חקירת המשטרה. אם זו אכן תמצא כי אין לחייל המשוחרר קשר למעשה, תפעל הקרן להעניק לחייל מענק נוסף בגובה סכום הכסף שנמשך מהפיקדון שלא כדין. במקביל, בודקת הקרן את התנהלות הבנק במקרה המדובר, בין היתר אם נהג הבנק על פי המתחייב ממנו על פי ההסכם המגדיר את הפעולות שנדרש הבנק לבצע טרם יאפשר לגורם כלשהו למשוך כסף מחשבון הפיקדון. אם ממצאי הבנק יאמתו שהבנק אכן התרשל ובוצעה הונאה שאינה קושרת את החייל לפרשה, הבנק יידרש להשיב את הכספים שנמשכו".

מבנק לאומי נמסר בתגובה: "הבאנו לידיעת משרד הביטחון כי קיימת טענה שהמסמכים שהוצגו בפני הבנק היו מזוייפים. על משרד הביטחון לתת תשובה לחייל. במסגרת מערכת היחסים עם משרד הביטחון כל תלונה נבדקת לגופה".

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק