איך להוציא גימלים בביקור רופא? (צילום: חדשות 2)
אילוסטרציה | צילום: חדשות 2

חייל צה"ל שטיפל בפלסטינים שנחשדו בשיתוף פעולה עם ישראל והעניק להם סיוע סביב השעון, מבקש להכיר בו כנכה צה"ל, לאחר שלקה לקראת סוף שירותו במחלת עור נדירה. "אין לי ספק כי עקב תנאי שירותי, פרצה בגופי המחלה וזאת בשל לחץ מתמשך, שעות ארוכות, ריבוי עומס המשימות ועבודה ממושכת ללא הפסקות", ציין.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

ד' התגייס לצה"ל בסוף שנת 2010, בריא לחלוטין, עם פרופיל 97. הוא הוצב ביחידת תיאום פעולות הממשלה בשטחים הכפופה למשרד הביטחון ובהמשך הועבר לתפקיד בבסיס הקריה כמזכיר ועדת מאוימים. "במסגרת תפקידי", פירט בתצהיר שהגיש למשרד הביטחון, באמצעות בא כוח, עו"ד אלי סבן, "נדרשתי לטפל בתושבי השטחים הטוענים להיותם משתפי פעולה עם ישראל והיותם תחת סכנת חיים ממשית. התפקיד כלל עבודה מול מחלקת בג"צים, שב"כ, יחידת 504, יחידת איסוף ומודיעין של משטרת ישראל, מנהל אזרחי ומרכז היתרים על כל שלוחותיו, ועדה הומניטארית של משרד הפנים ועורכי דין המייצגים".

ד' תיאר כי מדי יום היה מקבל עשרות שיחות מפלסטינים מאוימים הטוענים לסכנת חיים ממשית עליהם ועל בני משפחותיהם ומצפים למענה מידי. "עצם שיחות הטלפון עם המאוימים שהיו בסכנה לחייהם הכניסו אותי ללחץ נפשי ולעיתים לפחדים, משום האחריות הכבדה שהרגשתי שמוטלת על כתפי. היה עלי לעמוד בקשר עם כל הגופים המוזכרים ולקבל החלטה תוך מספר שעות כיצד לפעול...".

אין תמונה
עו"ד אלי סבן

בקיץ 2013, חש ד' ברע והבחין בפצעים בחלל הפה, דימומים מהפה ומהאף, דלקות עיניים ובתוך זמן קצר הופיעו אצלו פצעים בגרון שהגבילו אותו בבליעה ושתיה. בדיקה יסודית יותר גילתה כי לקה במחלת עור נדירה "פמפיגוס וולגריס", והוא נאלץ להתאשפז למשך שבועות ארוכים בבית חולים.

"נתקלנו בעבר במקרים רבים של חיילים שחוו שירות צבאי תחת לחץ כבד, ובשל כך לקו במחלות שונות ומורכבות", אמר עו"ד סבן, "גם במקרה הזה ניתן לראות קשר בין אופי השירות לבין התפתחות מחלה אצל חייל שהתגייס ללא כל בעיה רפואית. כולי תקווה שמשרד הביטחון ייתן מזור למכאוביו, בעיקר נוכח התפקיד שמילא באופן ראוי לציון".

לפניות לכתב: Matanh@ch2news.tv