מאחורי כל טיס או טייסת מוצלחת עומד צוות שלם של הכשרה והוא זה שעומל על הכשרתם. לפני שהחיילים הופכים לטייסים מן המניין בקוקפיט, הם עוברים בין היתר תחת ידיהן המסורות של המפקדות בבית הספר לטיסה. הן מקפידות, לא חוששות לצעוק, לדרוש וכמובן לחנך.

"הבנות נותנות את הרוגע והחשיבה. הבנים יותר את הפן הקרבי, המשימתי והממוקד - ויש המון הפריה בין השניים", סיפרה סמלת ליאת מן שמחנכת את פרחי הטיס. "הרבה פעמים צריך לנשוך שפתיים ולהמשיך". הטירונות של פרחי הטיס נמשכת שמונה שבועות ובמהלכה יוצאים הצוערים למסעות, חווים שטח, אך גם מבצעים את הטיסות הראשונות שלהם. בנוסף, הם עוברים הדרכה במקצועות המתמטיקה, פיזיקה ואוירודינמיקה כחלק מהמסע לתואר היוקרתי - טייס בחיל האוויר.

"אני משפיעה על החיילים ורואים את זה לאורך כל הדרך, ובעיקר בחודש טיסות כשהם לחוצים ורוצים את המילה הטובה", סיפרה אחת המפקדות . "הם מאוד רוצים להצליח אבל לא יודעים לנתב את הרגשות".

"הקורס קשה פיזית ונפשית - הרבה נלחמים"

גם לאחר שעברו את השלב הזה, עדיין ניצבת דרך ארוכה בפני הצוערים הצעירים. בין היתר, בשלב הבסיסי הם עתידים לעבור קורס צניחה, קורס מילוט וטיסות מיון, וכן לימודים לתואר ראשון - מי שיצליח לעבור את כל השלבים הללו יהפוך לבסוף טייס, אך הדרך רצופת קשיים.

"הרבה אנשים 'נופלים' בקורס והרוב המכריע לא מסיים אותו בהצלחה - זה קשה פיזית ונפשית, ויש קטעים קשים בהם אתה רוצה כבר להפסיק, אבל כולם נלחמים", סיפרה לחדשות 2 באינטרנט חיילת שנפלה מקורס הטיס בשנה שעברה. "המוטיבציה גדולה מאוד והרצון להיות טייס לעתים מוגזם. יש אנשים שנלחמים ועושים את הקורס שוב ושוב".

"התפקיד של הבנות שמכשירות את פרחי הטיס מיוחד מאוד - הן מפקדות על שכבת האוכלוסייה הכי נבחרת של ישראל", סיכם רס"ן שי, מפקד טייסת השלב המכין.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק