חיילים בטירונות (ארכיון) (צילום: רויטרס, חדשות)
מילואימניקים. ארכיון | צילום: רויטרס, חדשות

מחר יציינו בצה"ל את יום ההוקרה למערך המילואים. לרגל האירוע, פרסם הצבא נתונים על האוכלוסייה שגם אחרי תום שירות החובה מתייצבת להגנת ביטחון המדינה - בהם גם כאלה שיכולים להפתיע.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

לא פחות מ-50% אחוזים ממשרתי המילואים הם נשואים. 19% מהם נולדו בחו"ל - בהם 1,200 שעלו מגאורגיה, 720 שנולדו באירן, 30 שמקורם בפיליפינים וחמישה שעלו מבחריין.

22% מחיילי המילואים הם עצמאיים שזנחו הכל לטובת השירות. הנוכחות הנשית במערך נמצאת במגמת עלייה של כאחוז בכל שנה מאז 2008 - וכעת עומד על 14%.

שיאני ימי המילואים: תושבי יהודה ושומרון

נתונים שאסף צה"ל על מקומות מגוריהם של אלו שמילאו בשנה החולפת יותר ארבעה ימי מילואים ויותר מצביעים על כך שתושבי היישובים הישראלים ביהודה ושומרון מהווים 34% מהם.

תושבי הצפון מדורגים אחריהם עם 29%, הירושלמים ותושבי המרכז עם 28% - ואחר כך תושבי הדרום עם 27%.

נתונים אחרים מצביעים על כך ש-69% מכלל ימי המילואים מבוצעים על ידי לוחמים. הגיל הממוצע של מפקדים במערך זה הוא 31.

"אנשים רוצים לעשות הרבה יותר ממה שאפשר"

קצין מילואים ראשי (קמל"ר), תת-אלוף שוקי בן-ענת, אמר אחרי הצגת הנתונים כי אלה מוכיחים ש"אין פגיעה במוטיבציה להגיע למילואים" וצפה כי ביום פקודה יתנדבו לסייע גם רבים שלא ייקראו.

"גם כשגייסנו גדודים בהתראה קצרה הייתה הגעה של יותר מ-100%, גם של אנשים שבדרך כלל לא באים. היו גם מי שהתרגזו שלא קראו להם", סיפר בן-ענת.

באשר למוכנות המילואימניקים אמר בן-ענת כי "המערך היום כשיר הרבה יותר מכפי שהיה במלחמת לבנון השנייה. אנשים רוצים לעשות הרבה יותר ממה שאפשר".