במנהלת "חומה" של משרד הביטחון מסכמים בסיפוק גדול את הניסוי הראשון של הטיל המיירט "חץ 3", שנערך בשיתוף הסוכנות האמריקנית להגנה מפני טילים. מנהל "חומה", יאיר רמתי, מסביר על היכולות של המערכת המתקדמת.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

"זהו ניסוי חדשני ביותר במובן זה, שהתפיסה של איך עושים יירוטים בחלל לא יושמה בצורה הזאת בעולם. אנחנו מדברים על הגנה עתידית למדינת ישראל", הוא אומר.  "מיירט חץ נועד להיכנס לתוך סוללות חץ 2 שנמצאות כבר היום בשירות, ולספק הגנה ושכבה עליונה מול מערך הטילים המאיים מאירן, בתור תשובה שתתן יכולת הגנה וזליגה מינימלית למדינת ישראל".

גם מנהל מל"מ בתעשייה האווירית, יואב תורג'מן, התייחס להצלחת הניסוי ואמר כי חץ 3 מתוכנן להיות שכבה אחת מעל כל מערכות ההגנה הקיימות כיום ונועד לאפשר להתמודד עם התגברות האיומים באזור גם בעתיד הרחוק. "המיירט הזה הוא חדשני ברמה העולמית ומשתמש בטכנולוגיה שכמותה עדיין לא נוסתה", הדגיש. "היום בדקנו את כל המערכות שלו בטיסה לחלל וכולן תפקדו, כפי שציפינו, בהצלחה מלאה. על כך אנחנו גאים וזו מתנה יפה לעם ישראל לכבוד חג הפורים".

רה"מ: נערכים לכל האפשרויות

מוקדם יותר היום, בתום סבב התייעצויות ביטחוניות, התייחס ראש הממשלה לניסוי המוצלח. "ידה של ישראל תמיד מושטת לשלום", אמר נתניהו, "אבל אנחנו תמיד נערכים גם לאפשרויות אחרות".

בניסוי נבחנו לראשונה היכולות והביצועים של המערכת החדשה שנחשבת לחדשנית ומהפכנית במשפחת המיירטים בעולם. יכולותיה, כך אומרים במשרד הביטחון, יאפשרו למרכיבים הקיימים של מערכת נשק "חץ" המבצעית כיום, להתמודד ביעילות רבה יותר עם איומים עתידיים על ישראל.

שר הביטחון אהוד ברק בירך הבוקר על הצלחת הניסוי ואמר כי "מדובר באבן דרך חשובה למערכת ההגנה הרב- שכבתית של ישראל הכוללת את כיפת ברזל, שרביט קסמים, 'חץ 2' ו'חץ 3".

מערכת "חץ 3" נועדה להעניק שכבת הגנה עליונה נוספת מפני טילים. להוסיף הזדמנויות יירוט למערכת נשק ה"חץ 2" ובכך לאפשר עיבוי מערך ההגנה על מדינת ישראל מפני איומי הטילים ארוכי הטווח.