אחרי השיגור המוצלח - הלווין מתחיל לעבוד: במערכת הביטחון מביעים סיפוק רב משיגור הלווין "אופק 9" שבוצע אמש מבסיס פלמחים. גורמים במערכת הביטחון מסבירים שמדובר בעליית מדרגה דרמטית ביכולת איסוף המודיעין הישראלית.

הלווין שלח כבר אות ראשון המצביע על תקינות כל המערכות ועל פריסת הכנפיים הסולריות שלו. כעת ממתינים לתמונות שיגיעו בעוד כשלושה ימים, באמצעותן ניתן יהיה לדעת אם אכן אפשר להתחיל בהפעלת הלווין באופן מבצעי.

"כל שיגור של לווין הוא חגיגה אם הוא מוצלח, והשיגור אתמול הוא פסגה ראויה מאוד לציון" אמר שר המדע והטכנולוגיה פרופ' דניאל הרשקוביץ בראיון לערוץ החדשות. "תרומת המידע שמתקבל מהלווין תלוי במקומות שאליהם הוא עובר ובאיכות ציוד הצילום. אני אסתפק בכך שהלוווין מוסיף לישראל יכולות".

"אופק 9" הוא לווין צילום וביון שפותח בתעשייה האווירית, ועלותו כ-300 מיליון דולר. הלווין כבר הספיק להתייצב במסלולו בחלל, בגובה של כ-500 קילומטרים, ולשלוח אות ראשון אל הקרקע. התמונות שיגיעו בעוד כ-3 ימים אל בסיס הקליטה בישראל יראו אם כל מערכות הצילום שלו, שפותחו ב"אל-אופ", פועלות כשורה ומעבירות צילומים תקינים - עד אז צפוי לאנשי מערכת הביטחון מתח בלתי נסבל.

הלווין שוגר לחלל באמצעות טיל שביט שמפותח בתעשייה האווירית. על פי מקורות זרים, טיל השביט הוא גם טיל קרקע-קרקע מסוג "יריחו" והוא נחשב לטיל בליסטי שגם יכול לשגר לווינים לחלל. את המנועים של הטיל מייצרים בתעשייה הצבאית.

רוצים לקבל עדכונים על קטעי וידאו חזקים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

כלי חשוב ביותר בידי המודיעין הישראלי

"אופק 9" הוא לווין הביון השישי בהיסטוריה של ישראל ששוגר לחלל, והוא יצא לדרך משום שהלווין "אופק 5" צפוי בתוך כשנתיים לסיים את תפקידו אחרי 10 שנים בחלל.

על פי פרסומים זרים, תפקידו של "אופק 9" לצפות ולנוע במסלול שייתן לישראל תמונות ממדינות המזרח התיכון, כולל סוריה ואירן. מדובר בכלי חשוב ביותר  מבחינת ישראל המאפשר לה לצפות על ההתפתחויות בזירות האלה ולקבל מידע על מאמצי ההתחמשות של המדינות העויינות במזרח התיכון.

כיום יש לישראל 6 לוויני ביון בחלל - 5 מהם לוויני צילום, והאחרון הוא לווין מכ"ם שיכול לצלם בכל מזג אוויר וגם בלילה, וכך לעזור לישראל לצפות 24 שעות ביממה על כל מטרה, גם בתנאי עננות קשים. איכות הצילום של "אופק 9" יוצאת דופן באיכותה, והמצלמה שבה הוא מצויד מסוגלת לזהות עצמים בגודל של כמה עשרות סנטימטרים בלבד מהחלל - יכולת מתקדמת ביותר הקיימת בידי מדינות בודדות בעולם.