בנות הזוג לא יוותרו מחוץ למעגל. ארכיון (צילום: חדשות 2)
אילוסטרציה | צילום: חדשות 2

גופתו של סמל אורון שאול, חייל צה"ל שהיה בנגמ"ש שנפגע מטיל בסג'עייה שבעזה נעדרת - וטרם התברר מה עלה בגורלו. בצבא עושים את מירב המאמצים על מנת לזהותו - ופועלים גם מול משפחתו, שנאלצת לעבור ימים קשים מאוד. אלוף-משנה (במיל') צילה נוימן, שהייתה ראש ענף נעדרים באגף כוח אדם צה"ל מ-1995 עד 2005, הסבירה כי הטיפול מתמקד בפן המודיעיני ובפן משפחת החייל.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

"בצה"ל יפעילו את כל המערכות שיש על מנת להבין מה קרה באירוע", אמרה נוימן לחדשות 2 Online. "אני מניחה שהיו עוד כוחות מסביב שראו מה קורה שם אז ברמה הזו יש לתחקר את כל האנשים שמסביב להבין מה בדיוק היה בזירה. לגבי מערכות מודיעיניות, ינסו להפעיל את כל המערכת שיש על מנת לנסות לאסוף מידע".

מבחינת המשפחה, העריכה אלוף-משנה נוימן שימונה איש קשר בין המשפחה לצה"ל. איש הקשר מעביר למשפחה את כל האינפורמציה שנאספת על מנת שהיא תהייה הכי מעודכנת ושלא תהייה בחוסר וודאות". אתמול ביקרה בבית משפחת החייל שטרם זוהה ראש אגף כוח אדם בצה"ל, אלוף אורנה ברביבאי.

"אורון שלי חי" (צילום: חדשות)
הלוחם שגופתו נעדרת: אורון שאול | צילום: חדשות

נוימן העריכה שמבחינה פורמאלית - החייל יוכרז נעדר: "נעדר זה בעצם חייל שהיה אמור להיות ביחידתו עם הכוחות ולא נמצא שם וצה"ל לא יודע מה עלה בגורלו".

גורם אחר שמעורה בהליכים סיפר כי "היחידה היא מולטי-דיסציפלינרית. יש שם אנשים ממקצועות שונים שברגע שמוקם צוות מתחילים לעבוד עם הגורמים הרלוונטיים ביותר". יחד עם זאת, במכון לרפואה משפטית מבצעים זיהוי פיזי - דרך דנ"א, שיניים טביעות אצבע ועוד.

"אם לא ניתן לזהות או למצוא, החוקרים של ענף איתור נעדרים ינסו לברר מה קרה שם. אם יש חשש שהנעדר נחטף - יהיו צוותים של שו"ן (שבויים ונעדרים) שיטפלו בזה".