בישראל לא מוכנים לשתוק על הירי לעבר יישובי הצפון, ומטילים את האחריות על לבנון. הלילה הגישה השגרירה גבריאלה שלו תלונה למועצת הביטחון של האו"ם ולמזכ"ל באן קי-מון, והאשימה את ביירות בהפרה של החלטה מספר 1701 להפסקת האש בדרום לבנון.

בשעות אחר הצהריים, לאחר חודשים של שקט, חזרה המתיחות לגבול הצפוני. סמוך לשעה 15:50 נשמעו הדי פיצוצים באזור נהריה והגליל המערבי, ובמוקדי החירום באזור התקבלו דיווחים רבים של תושבים מודאגים על קולות נפץ. לאחר דקות ספורות התברר כי מדובר בירי של שתי רקטות קטיושות. איש לא נפגע, אך נזק נגרם לעמוד חשמל.

אחת הקטיושות נפלה בכניסה לאחד הקיבוצים מצפון לנהריה. במזל איש לא היה במקום. התושבים התלוננו כי לא נשמעה אזעקה באזור לפני הנפילה. "איך זה יכול להיות כזה דבר?", התרעמה אחת מהן. "עם כל ניסיון העבר, חייבים היו להזהיר אותנו קודם לכן. בנס אף אחד לא נפגע".

גם ראש עיריית נהריה, ג'קי סבג, התקשה להירגע. "אני שואל את הצבא האם אנחנו הפכנו לתחנת ניסיונות", הוא מוחה. "מחיר חייהם של תושבי נהריה הוא יקר. העניין מתחיל לחזור על עצמו. צריך לתת לנו תשובות".

עסקים כרגיל

בצה"ל השיבו באש לעבר מקורות הירי והפנו אצבע מאשימה כלפי לבנון. "אנחנו מתייחסים לאירוע בחומרה", הדגישו בצה"ל. יש לראות בממשלת לבנון כנושאת באחריות".

על פי ההערכה במערכת הביטחון, חוליייה של הג'יהאד העולמי היא שירתה את הרקטות לעבר ישראל, ולא חיזבאללה. מדובר בארגון קיצוני אשר פעיליו היו אחראים לירי נקודתי גם בעבר.

בצבא כעת מנסים להרגיע את הרוחות ולהחזיר את התושבים לשגרה. נכון לעכשיו, אין הנחיות מיוחדות להישאר במרחבים מוגנים או במקלטים. גם בצפון מדווחים על אווירה של "עסקים כרגיל". בעלי הצימרים באזור מעדכנים כי התפוסה מלאה. "איש לא מתכונן לעזוב", הם אומרים.

הצטרפו ל"חדשות 2" בפייסבוק