יושבת ראש ועדת הפנים וחברת ועדת החוץ והביטחון, ח"כ מירי רגב (הליכוד), הודיעה בעקבות שידור הכתבה אמש על חייל משוחרר בן 23 שמתגורר ברכבו ביער, כי תקיים בירור בנושא מול משרד הביטחון.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

"אבקש לקבל הסברים כיצד חייל מגיע למצב שכזה, זה לא הגיוני", ציינה ח"כ רגב. "יש לסייע לו ואדרש לעניין כבר בימים הקרובים לרבות פנייה אל מנכ"ל משרד הביטחון אודי שני". לאחר פרסום הכתבה פנה אליה סנגורו של החייל עו"ד עידן פסח, בבקשה שתעזור לצעיר.

"בפנייתנו זו, נבקשך את עזרתך בעניין דחוף זה, הדורש התערבות דחופה ורגישה מצד כלל הגורמים הנוגעים בדבר", הוא ציין. "אנו סבורים כי רגישותך המוכרת מימים ימימה והכרתך את המערכת הצבאית יכולים לקדם את העניין ולהביא לעשיית צדק במקרה מיוחד זה".

"הגבורה אינה מבדילה בין דת, גזע ומין" (צילום: חדשות 2)
ח"כ רגב. "מצב לא הגיוני" | צילום: חדשות 2

"מתקלח עם מגבונים פעם בשלושה ימים"

ד', צעיר בן 23, מתגורר ביער במרכז הארץ כבר חודשיים. ההתדרדרות החלה באמצע השירות הצבאי בחטיבת כפיר. ד', אז חייל צעיר, נפצע בפניו מרסיס במהלך אימון, לאחר שחברו ליחידה ירה לידו בנשק האישי. הוא אובחן כסובל מהפרעה פוסט-טראומתית. "התחילו לי סיוטים", הוא סיפר. "סיוטים נוראיים, עם פלאשבקים. ביקשתי קב"ן, ביקשתי לצאת, וזה נגרר לנפקדויות. לא יכולתי יותר להתמודד עם המדים".

הוא הועבר לתפקיד עורפי, ונעדר תקופות ארוכות מצה"ל, נכנס ויצא מבתי הכלא הצבאיים, ולא פעם ניסה להתאבד. לבסוף הוא שוחרר, טופל במחלקות פסיכיאטריות - המשפחה ניסתה לתמוך, אבל ד' הרגיש שזה יותר מדי.

"כשראיתי שהמצב מדרדר ושהרגשתי נטל גדול על המשפחה שלי, אבא שלי עבר איתי ימים בבית משוגעים במחלקה סגורה, הוא עבר שם חוויות שלא מאחל לאף אחד", ניסה ד' להסביר כיצד הגיע למצב בו הוא מתגורר ברכב, "הרגשתי שאני כבד עליו. אני לא יכול להתקיים ביער הזה עוד הרבה. אני מחכה או להכרה הזאת שיגידו לי אנחנו איתך או שדי".

הוא פנה, בהמלצת הרופאים, לאגף השיקום של משרד הביטחון בבקשה שיכירו בו כנכה צה"ל - ושיסייעו לו כלכלית. שם קיבלו את הפנייה ובוחנים אותה כעת.