חיילים ששירתו תחת סגן מפקד חטיבת הבקעה, סגן אלוף שלום אייזנר, סיפרו לחדשות 2 באינטרנט כי בתדריכים שהעביר לקראת פעילויות הדגיש בפניהם בפירוש כי יש לשמור על קור רוח, על איפוק, על מידתיות הכוח ועל שיקול דעת נכון במפגשים מעין אלה.

פקודיו לשעבר טוענים כי מדובר במעידה חד פעמית, וכי עושים לו משפט שדה. "שלוש השניות האלה הן דבר חמור, אבל השאלה היא מה קרה מעבר לאירוע הנקודתי הזה", אמר לחדשות 2 באינטרנט קצין במילואים ששירת תחתיו. "הרבה פעמים מנסים לגרור אותנו לאלימות ועושים הכל כדי שהאירוע יתמוסס ובמקרה הזה היו שם כ-200 מפגינים".

"לדעתי מדובר באירוע חריג מאוד לאור מה שהוא תמיד הסביר לנו והתנהג בשטח", סיפר חייל אחר. "אני בטוח שהוא נתן להם להפגין, אבל כנראה שבשלב מסוים הם חצו את הקו האדום".

"מתעללים בו ועושים לו עוול"

חייל נוסף הדגיש כי זו לא הפעם הראשונה בה סא"ל אייזנר נתקל במצבים כאלה. "הוא היה בעשרות אירועים כאלה שבהם הוא נהג בחוכמה", סיפר החייל. "הוא בן אדם ערכי ששירת במלחמות ופשוט מתעללים בו ועושים לו עוול - מסתכלים על אירוע קטן מתוך הרבה אירועים טובים וחיובים שהוא עשה שכללו הצלת חיי אדם".

בתוך כך פורסם כי קציני מילואים מתארגנים להוציא מכתב לרמטכ"ל, ובו הם יידרשו שתיערך בדיקה הכוללת את כל דרכי הטיפול במפגינים, ולא תיבחן רק את תגובתו של הסמח"ט במהלך האירוע האלים שתועד.

יתכנו מעצרים של קצינים נוספים

אך למרות התמיכה שמקבל מחייליו, רבים בפיקוד המרכז המומים מהתיעוד החמור. קצינים בכירים בפיקוד, כולל מפקד האוגדה, התפלאו מאוד למראה הסרטון.

גורמים בכירים בצבא העריכו בשיחה עם חדשות 2 באינטרנט כי מאוד יכול להיות שהמשטרה הצבאית החוקרת תעצור קצינים נוספים שהיו במקום והיו עדים לאירוע הקשה. "הפרשה הזאת מזעזעת, לא ראויה ומביישת מאוד את הצבא, דווקא ביום של המטס שלא צלח - מנענו את המטס אך פתאום יצאה הפרשה הזאת", לדבריהם.

רבים בצבא טוענים כי על הסמח"ט לקחת אחריות על מעשיו וללכת הביתה. "הוא לא יישאר בצה"ל אחרי התמונות האלה - הרמטכ"ל ואלוף הפיקוד לא ירשו זאת לעצמם", הוסיפו הגורמים בצבא, אך הדגישו כי "יכול להיות שאם אייזנר יודח, הוא יילחם לחזור לצה"ל בגלל שהוא נחשב לקצין מעולה שעשה תפקידים רבים בהצלחה וזכה להוקרה".

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק