בעוד נציגי האו"ם מתלבטים בנושא הסנקציות שיש להטיל על אירן, ישראל שוב מעלה את נושא התקיפה של הכור הגרעיני על סדר היום. "אין מנוס מתקיפה באירן", אמר סגן השר לפיתוח הנגב והגליל איוב קרא באירוע "שבתרבות" בבאר שבע. "הקם להרגך, השכם להרגו".

לדבריו, במקרה שישראל או ארצות הברית יחליטו לתקוף את הכור הגרעיני האירני, הן יזכו לתמיכה של חלק מהמדינות, ובהן מדינות אסלמיות. קרא הוסיף כי "נציגים של מדיניות איסלמיות קיצוניות אף העבירו באחרונה מסר לראש ממשלת ישראל בנימין נתניהו, לפיו הם יתמכו וישתפו פעולה, אמנם לא בגלוי, עם כל מהלך של ישראל או ארה"ב נגד אירן".

"הבנו שמדינות אלו חוששות מהגרעין האירני, לא פחות משהן חוששות מישראל", אמר קרא וציין שהוא אינו מעוניין לנקוב בשמות של אותן מדינות, כדי לא להסגירן. "מדובר במסרים חשאיים חיוביים שיגבו כל פעולה", אמר קרא והדגיש שלתקיפה ישראלית באירן תהיה תמיכה של קואליציה רחבה במדינות האיסלם.

בימים הקרובים: מגעים להעברת מים מסוריה לרמת הגולן

בנוסף לאיום האירני, סגן השר קרא התייחס ליוזמת ייבוא המים מסוריה ומסר כי בימים הקרובים תצא משלחת ישראלית רמת דרג לסוריה על מנת לדון בהעברת מים מסוריה לרמת הגולן.

"חברי המשלחת קיבלו אישורים של כל הגורמים הנוגעים בדבר, בהם גורמים ביטחוניים ומדיניים, כדי לצאת ולקיים משא ומתן בסוריה, להעברת 200 מיליון קוב מים, באמצעות צינור המגיע עד מג'דל שאמס", אמר קרא. "העברת המים תעשה כסחר חליפין, מול תפוחי עץ שהדרוזים ברמת הגולן מייצאים לסוריה".

האירנים מתעקשים: מדובר במתקן למטרות שלום

נושא התקיפה באירן מעסיק גם המנהיג האירני מחמוד אחמדיניג'אד. לפני כשבוע נפגש הנשיא האירני עם מזכ"ל חיזבאללה השייח' חסן נסראללה, במהלך ביקורו בדמשק, ודן עימו ב"איומים הישראלים על לבנון ועל סוריה". השניים נפגשו מאורח יותר עם נשיא סוריה בשאר אסד לארוחת ערב משותפת שהתקיימה לכבודו של נשיא אירן.

על פי הדיווחים בתקשורת הערבית, בפגישה המוקדמת בין נסראללה לאחמדינג'אד, השתתפו גם בכירי חיזבאללה מוחמד יזבכ, איברהים אמין וחסן אל-חליל. מהצד האירני השתתפו שר החוץ מנושהר מותקי ושגריר אירן בסוריה אחמד מוסאווי.

המפגש בין השניים מקיים על רקע דבריו של שר החוץ הסורי, ווליד מועלם, שציין אתמול שארצו מעוניינת לסייע לאירן בדיאלוג מול העולם בנושא תכנית הגרעין שלה. "סנקציות הן לא הפיתרון לבעיה", אמר מועלם בסוף השבוע האחרון. "אנחנו מנסים לקיים דיאלוג בונה בין שני הצדדים כדי להגיע לפתרון בדרכי שלום". למרות הטענות מצד מדינות המערב, התעקש מועלם כי אירן אינה מפתחת תכנית צבאית גרעינית והסביר שהכור נועד למטרות שלום בלבד.