על רקע החלטת הדרג המדיני להסיג את כוחות צה"ל מרצועת עזה ולהתרכז בתקיפות אוויריות, מדווחים הפלסטינים כי לפחות עשרה בני אדם נהרגו ועוד עשרות נפצעו בתקיפה של בית ספר המנוהל על ידי האו"ם בדרום הרצועה. בישראל סירבו להתייחס לדיווחים.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

על פי הדיווח, כלי טיס של חיל האוויר תקף את אזור הכניסה לבית הספר הנמצא בעיר רפיח. בסוכנות הידיעות רויטרס דווח כי מאות פלסטינים נמצאים כעת באזור, שהפך בימים האחרונים לאחד ממוקדי הלחימה העיקריים במסגרת מבצע "צוק איתן".

במהלך ימי המבצע הותקפו מספר פעמים מטרות שהתגלו לאחר מכן כמתקנים של אונר"א, דבר שהביא לביקורת בינלאומית קשה כלפי ישראל. "אין אנשים שנושאים נשק בבתי הספר שלנו, רק פליטים שאנחנו מספקים להם מזון", טען היום עדנאן אבו-חסנה, דובר אונר"א בעזה בשיחה עם חדשות 2.

"הרצועה היא פצצת זמן" (צילום: רויטרס)
פליטים בשטח הרצועה, השבוע | צילום: רויטרס

אבו-חסנה נשאל גם על אמצעי הלחימה שנמצאו בבתי הספר של האו"ם במספר הזדמנויות שונות, ועל כך שפעילי טרור יורים משטחם רקטות לעבר שטח ישראל. "אנחנו אלה שתפסו את הנשק הזה, לא צה"ל", טען נציג האו"ם. "הכרזנו על זה ודיווחנו לכל העולם, כולל למזכ"ל האו"ם".

"בבתי הספר שאנחנו פותחים עכשיו כמקלטים יש 260 אלף בני אדם, זה התפקיד שלנו", הדגיש דובר האו"ם בעזה. "אנחנו לא מרגישים בנסיגה של כוחות צה"ל, למרות שדובר צה"ל אמר לאנשים בצפון הרצועה לחזור לבתיהם. אנשים חוששים, הם לא מאמינים שיש הפוגה".

"אנשים רוצים הבהרה קונקרטית, שיגידו להם שזה נגמר", אמר אבו-חסנה, שהתייחס גם לממדי ההרס שנזרע ברצועה ב-27 ימי מבצע צוק איתן. "לאנשים אין לאן לחזור בסג'עייה ובזייתון, זה כמו רעידת אדמה. אנחנו לא יודעים איך להתמודד עם זה".