הדלפת פרטי מבצעיים סודיים, החזקת חומרים ביטחוניים רגישים במחשב הנייד ושימוש לא הולם באמצעים צבאיים - אלו הן רק חלק מהפרשיות החמורות שהובילו להדחתו של סא"ל (במיל') בועז הרפז מצה"ל, כפי שחשף הבוקר רונן ברגמן, כתב העיתון ידיעות אחרונות.

הנתונים שנחשפו הבוקר מעלים תמונה קשה אודות מי שחשוד כעת בזיוף "מסמך גלנט" שעורר סערה במערכת הביטחונית והציבורית. תיקו האישי מתאר שורה ארוכה של הסתבכויות שנוגעות ליושרו האישי, לביטחון המידה ובראש ובראשונה - בטיפול בסודות מדינה כמוסים ביותר. בסך הכל הסתבך הרפז בשש פרשות חמורות.

המקרה הראשון, כך עולה, אירע במהלך שנת 2003, כשהרמטכ"ל דאז משה (בוגי) יעלון קיבל למשרדו מכתב אנונימי ובו טענות קשות נגד מי שהיה אז ראש אגף המודיעין אלוף אהרון זאבי-פרקש. יעלון הופתע אז לגלות כי בתוכן המכתב פירוט עשיר על מידע מסווג בנוגע למבצעי מערך המבצעים המיוחדים בצה"ל.

מחשב נייד עם חומרים סודיים

בועז הרפז. ארכיון (צילום: חדשות 2)
הסתבך בשש פרשות בסך הכל. הרפז | צילום: חדשות 2

חששו של יעלון התאמת וזמן לא רב לאחר קבלת המכתב, דלפו עותקים ממנו לאנשים שלא היו מוסמכים לראותו. לאחר חקירה צבאית שנפתחה בנושא התגלה כי הרפז, ששימש אז כקצין האג"ם של מערך המבצעים, הוא מקור הדליפה ומי שכתב את המכתב לרמטכ"ל.

עם זאת, למרבה הפתעתו של צוות החקירה שהגיע לחקור את הרפז, הפרשה לא הסתיימה במכתב עצמו. בביתו של הרפז התגלה מחשב נייד צבאי ועליו חומר סודי, כשהוא לא מאובטח כנדרש.

מעבר לזה, כך מתברר היום, ניסה הרפז להקשות על החוקרים. "שיתוף הפעולה מצד הקצין במהלך החקירה הביטחונית היה חלקי ביותר, תוך ביצוע פעולות מכוונות לטשטוש ממצאים במחשבו העסקי", נכתב אז בדוח החקירה. "חומרת האירוע פגעה בחקירה באופן קשה ומחייבת לבחון את התאמתו לשירות מסווג בעתיד", הוסיף החוקר בדוח.

מוחזר לשירות צבאי - ושוב מסתבך

זמן קצר לאחר אותה פרשה, שוב הסתבך הרפז, והפעם עם שתי ועדות חקירה. במקרה הזה נגע סיפור ההסתבכות לשימוש לא הולם באמצעים יקרים שרכש משרד הביטחון והעביר לשימושו של הרפז.

כעבור זמן קצר התגלה כי הרפז, שרצה קשרים טובים עם בכירים במשרד הביטחון, מסר להם "בנדיבותו" את האמצעים לשימוש אישי.

לאחר שהודח מצה"ל בעקבות שורת הפרשיות, הגדיל הרפז לעשות ופנה לראש אגף המודיעין בדרישה לחזור לצה"ל, על מנת שיוכל לקבל את זכויותיו הפנסיוניות המלאות. אבנר ברזני ז"ל, מי שהיה אז נציב קבילות החיילים, מונה כבורר בפרשה והחליט להמליץ להחזיר את הרפז למספר ימים ספורים לצה"ל כדי שיוכל לקבל את זכויותיו הפנסיוניות.

עם זאת, אז התברר כי במקביל להחזרתו לשירות הצבאי, פיתח הרפז קריירה עסקית הקשורה בייצוא ביטחוני יחד עם אנשים שהכיר במהלך שירותו - וגם שם הסתבך.

פרקליטו של בועז הרפז, עו"ד יחיאל וינרוט, מסר בתגובה לדברים: "הפרשיות נדונו ומוצו בפני גורמי הצבא הרלוונטיים ומחזור הטענות רק כדי להכפיש את הרפז ולהטיל בו דופי הוא צעד פסול בתכלית, בפרט באופן המסולף והמגמתי שבו מוצגים הדברים".

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק