הגזרה בדרום מתחממת, ורק אתמול קיבלנו תזכורת לכך בדמות מטח הרקטות לעבר אילת. במערכת הביטחון מנתחים את האיום של טילי הכתף (נ"מ) כלפי מטוסים בעיר הדרומית שהולך ומתגבר, הם הבחינו שפעילי טרור הצטיידו בטילים כאלה בסיני. ולכן, שקלו בשב"כ בחודשים האחרונים לסגור לזמנים קצובים את שדה התעופה באילת נוכח האיום. לבסוף הוחלט למגן באופן מיידי את המטוסים שימריאו משדה התעופה באילת. 

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

בדיון שהתקיים במשרד התחבורה יחד עם אנשי שב"כ והמטה ללוחמה בטרור, הוחלט להתחיל לצייד מיד את מטוסי החברות הישראליות במערכת הגנה מפני טילי כתף, "מגן רקיע", מתוצרת "אלביט". ההחלטה נוגעת הן לטיסות חוץ והן לטיסות פנים.

מערכת "מגן רקיע" השלימה באחרונה סדרת ניסויים מוצלחת במיוחד, והיא נחשבת כיום למתקדמת בתחומה בעולם. עכשיו, צפויה המערכת הזו להפוך למבצעית.

"האזעקה אתמול יצרה אווירה לא קלה, אך גם לזה נצטרך להתרגל"

רק אתמול בוצע ירי רקטות לעבר אילת. בשנתיים האחרונות העיר ידעה אירועים כאלה, אך אתמול לראשונה שמעו תושביה אזעקה. "זה יצר אווירה לא קלה, אך גם לזה אנו צריכים להתרגל", אמר אתמול ראש עיריית אילת, מאיר יצחק הלוי. "בכל מוסדות החינוך התלמידים היו במרחבים המוגנים ואני מקווה שמדובר באירוע אחרון".

ארגון סלפי קיצוני הפועל בסיני בשם "מועצת שורא אל-מוג'הידין" לקח אחריות על ירי רקטות הגראד אתמול לעבר אילת, כך דיווחה סוכנות הידיעות רויטרס, מפי מקורות מצריים. לטענת הארגון, שתי רקטות הגראד שוגרו בתגובה ל"מתקפת צה"ל על מפגינים שמחו על מותו של אסיר פלסטיני בכלא".

כיפת ברזל באילת (צילום: חדשות 2)
מערכת כיפת ברזל באילת | צילום: חדשות 2

כלי תקשורת במצרים דיווחו כי בעקבות התקרית, כוחות הביטחון בסיני העלו את הכוננות. כבר אתמול בבוקר העריכו במערכת הביטחון בישראל שהירי בוצע מסיני. בינתיים, באילת הוחלט להשאיר את המקלטים פתוחים, זאת בשל החשש מירי נוסף. מפקד מרחב אילת במשטרה הביע סיפוק מהתנהלות התושבים במהלך האזעקה. רק בתחילת החודש הוצבה בעיר מערכת "כיפת ברזל", שלא יירטה את הרקטות שנורו.