לומדים שפה בבית הספר (צילום: דובר צה"ל)
לומדים שפה בבית הספר | צילום: דובר צה"ל

החשש מאירן - גם בתחום הלשוני: באגף המודיעין של צה"ל שוקדים כל העת על רעיונות איך לגייס עוד דוברי פרסית, בין היתר, כחלק מפרויקט "עתיד" של החיל בבאר שבע. על פי ההערכות, עוד עשרות יגויסו ליחידות השונות.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק 

כיום לומדים בבית הספר מקיף א' בבאר שבע יותר מ-40 תלמידים מצטיינים, שעתידים להשתלב במערך הפרסית של אגף המודיעין, ומי שמלמד אותם הם מורים לובשי מדים דוברי השפה. "היום אנחנו לא נמצאים בבעיה בתחום כי היחידה מצאה את הפתרונות שלה, אבל ככל שנגדיל את המערך יהיה לנו יותר קל", סיפר לחדשות 2 באינטרנט רס"ם ירון, פרויקטור תכנית עתיד ביחידה 8200. "המאגר יורחב בשנים הקרובות בשל השינויים האזוריים".

במסגרת לימודיהם, הם גולשים באתרים אירנים ומתרגמים נאומים של נשיא אירן מחמוד אחמדינג'אד. לטענת ראש פרויקט עתיד, ללמוד את השפה הפרסית קשה הרבה יותר מללמוד ערבית.רס"ם מינה גם די משוכנע שבטהרן לא נשארים אדישים: "אני חושב שגם באירן תלמידים לומדים עברית, הם לא פראיירים".

"לשבור את המיתוס של יחידה אליטיסטית"

במקביל לכיתות הפרסית, בבית שמש ובגליל המערבי ממשיכים במאמצים להכשיר תלמידים למערך הערבית של אגף המודיעין. השבוע הגיעו ראשוני מסיימי הפרויקט לבית ספרם בבית שמש כדי לסגור מעגל ולהכשיר את הדור הבא.

"רציתי להביא את הילדים למקומות שהם רק חלמו, כי רובם לא היו מגיעים בדרך הראשית ליחידה 8200", הדגיש רס"ם ירון. "היחידה אמרה בוא נרד לעם, כי יש שם ילדים טובים ורואים את זה, הם משתלבים מעולה, נשבור את המיתוס של היחידה האליטיסטית".

הפרויקט נפתח בספטמבר 2008, ובספטמבר 2011 סיים המחזור הראשון וגויס ליחידות החיל. "אנו נותנים כעת הזדמנות לכולם, לא רק מי שנולד ברמת אביב ג'", הוא סיכם.