מי יהיה אחראי על הגנת העורף? (צילום: רויטרס)
מהפכה תפיסתית? | צילום: רויטרס

ערכות המגן ליוו אותנו במשך יותר מ-20 שנה. מיליארד וחצי שקלים הושקעו ברכישתן, אך 40% מהאוכלוסייה אינה מצויידת בהן. כעת מתגלה שכנראה גם לא תצוייד. מערכת הביטחון ממליצה להפסיק לייצר ולחלק את  ערכות המגן לציבור בישראל.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

במערכת הביטחון מדגישים כי לא מדובר בנושא הנובע רק משיקולים תקציביים, אלא גם בשינוי של תמונת המודיעין והאיומים המופנים כלפי ישראל. בין הגורמים לשינוי הזה הוא ההסכם שצפוי להיחתם עם האירנים בנוגע לפירוק תכנית הגרעין, כמו גם פירוק משטר אסד בסוריה מהנשק הכימי שברשותו.

בעקבות ההמלצה, מזהירים גורמים בצה"ל מפני מה שהם מגדירים כ"אופטימיות יתר". לדבריהם, התפרקותה של סוריה מנשק כימי עדיין לא הושלמה ופקחי האו"ם עדיין נמצאים ופועלים במדינה. כמו כן הגורמים מזהירים מפני זליגה של הנשק. "ההחלטה תוביל לפגיעה בכשירות", מזהירים הגורמים.

פקחי האו"ם בסוריה (צילום: רויטרס)
"פקחי האו"ם עדיין בסוריה". ארכיון | צילום: רויטרס

40% ללא ערכות מגן בתוקף

שיקולים אלה צפויים לעלות בימים הקרובים בפני תשעת שרי הקבינט המדיני-ביטחוני, שעומדים לקבל את ההחלטה הסופית שתשפיע רבות על מוכנות העורף הישראלי לקראת עימות עתידי.

כזכור, בחודש אוגוסט האחרון, אלפי ישראלים צבאו על תחנות חלוקת ערכות המגן, לאור האיום האמריקני לתקוף בסוריה. תוך זמן קצר התברר כי רק ל60% מהאוכלוסייה יש ערכות תקפות, שיכולות לשמש אותם במקרה קיצון שבו הלחימה הייתה זולגת לישראל. כעת נראה כי 40% הנותרים לא צריכים לדאוג עוד להשלים את המלאי החסר.