הריסתם של שלושה בתים שעמדו במוקד במחלוקת במאחז הלא חוקי מגרון שבאזור רמאללה, הושלמה בשעות הבוקר. במבצע שהחל במהלך הלילה השתתפו כוחות גדולים של צבא, משטרה ואנשי יס"מ. דרמת משפט לילית, האריכה את הפעולות במאחז יותר מהצפוי. כבר במהלך הפינוי החלו מתנחלים לבצע פעולות "תג מחיר" בשטחים - החמורה שבהן, חשד להצתת מסגד באזור שכם. הם השאירו מאחוריהם גרפיטי בצורת מגן דוד וכתובות בעברית.

במהלך פינוי והריסת הבתים התפתחו עימותים אלימים בין עשרות צעירים לבין 600 השוטרים שהגיעו למקום. במהלך העימותים יידו הצעירים אבנים לעבר הכוחות שביקשו לפנות את הבתים. ארבעה מפעילי הימין נפצעו באורח קל, ושישה נעצרו בגין תקיפת שוטרים והפרעה לעובד ציבור.

מהמשטרה נמסר כי "הכוחות ביצעו את משימתם כאוכפי חוק, תוך הידברות של הפיקוד הבכיר עם ראש מועצת יש"ע וראש המועצה האזורית מטה בנימין, תוך מתן אפשרות למתיישבים לפעול למניעת ההחלטה וזאת במסגרת החוק".

סמוך לשעה 3:00 הוציא רוני ארזי דובר מועצת יש"ע הודעה ובה נכתב כי "לפני דקות אחדות הוציא שופט בית משפט העליון ניל הנדל צו המורה לעצור את פעולות ההריסה של שלושת הבתים במגרון. בעקבות הצו, אלוף הפיקוד אבי מזרחי, התחייב באופן אישי בפני ראש המועצה האזורית בנימין, אבי רואה, כי אף אחד מהבתים לא ייהרס. אך למרות זאת יש לציין כי אנשי מגרון מדווחים שמלאכת פינוי הבתים עודנה נמשכת".

לאחר מכן, התערבה הפרקליטות וביקשה להמשיך את ההריסה. המהומה מתחילה סמוך לשעה 4:00 לפנות בוקר. השמועה על כך שבג"ץ מאפשר את ההריסה התפשטה במהירות ועשרות אנשים שהצליחו להיכנס למאחז לפני שהוא נסגר, עטו על השוטרים ויידו אבנים על אנשי היס"מ.

"הוציאו ילדים מהמיטות בלילה וזרקו חפצים אישיים מהחלון"

איתי חמו, דובר מאחז מגרון, אמר לחדשות 2 באינטרנט כי "ארגוני השמאל שמארגנים ביד אחת מחאות לצדק חברתי פעלו להריסה בעיוורון מוחלט של שלושה בתים ביישוב שומר חוק, הם הוציאו ילדים מהמיטות בלילה. בהשפלה נוראית לקחו את הציוד האישי של בני המשפחות וזרקו אותו מהחלון".

חמו הוסיף כי "הדבר נעשה במקביל למשא ומתן המתנהל בצורה מאוד אנושית עם הממשלה כדי להגיע להסדר כלשהו. הממשלה הזו אמונה על בנייה, אבל בנתה הכי מעט והקפיאה הכי הרבה, ועכשיו היא מצטרפת למחול השדים".

בעבר הבטיחה המדינה להרוס את שלושת הבתים במאחז מגרון, בתשובה שהוגשה לבג"ץ תנועת שלום עכשיו. בסוף חודש יולי האחרון הורה בג"ץ למדינה לפנות את המאחז כולו בתוך חצי שנה. ממשלת ישראל התחייבה בפניו לפנות שלושה בתים במאחז מגרון. חרף ההתחייבות הממשלה נאחזה פחד משדולת מגרון, ובסוף חודש יולי לשכות ראש הממשלה ומשרד הביטחון רעשו וגעשו.

לבסוף, אחרי חמש שנים של דיונים משפטיים על עתיד המאחז מגרון, בג"ץ קבע ב-2 לאוגוסט באופן סופי כי המדינה צריכה לפנות את המאחז. החלטה זו הייתה דרמטית, ורוחות של מלחמה עלו ממגרון.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק