יוקר המחיה עולה, הקצבה לא (צילום: Rhonda R, Shutterstock)
בכל י"ז בכסלו (אילוסטרציה) | צילום: Rhonda R, Shutterstock

הממשלה אישרה היום (א') לציין יום הוקרה שנתי לפצועי מערכות ישראל ופעולות האיבה. על פי ההצעה, היום יצויין בכל שנה בי"ז בכסלו, התאריך העברי של 29.11.1947, יום ההצבעה באו"ם על תכנית החלוקה והקמתה של מדינת ישראל.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

במסגרת ההצעה שיזמו ראש הממשלה בנימין נתניהו, מנכ"ל משרד ראש הממשלה הראל לוקר, ושרת התרבות לימור לבנת, ייערך בכל י"ז בכסלו יום הוקרה בכנסת, אירוע הוקרה במעמד נשיא המדינה ופעילויות הסברה במערכת החינוך ויחידות צה"ל. בנוסף, יתקיימו אירועים ברשויות המקומיות בהשתתפות הפצועים, ותחרויות בתיאום עם התאחדות ספורט הנכים.

יום ההוקרה, שיוקדש לכ-100 אלף ישראלים שנפצעו במערכות ישראל או בפעולות איבה, יצויין לראשונה כבר בעוד כשמונה חודשים, ב-9 בדצמבר 2014.

לימור לבנת (צילום: גל חרמוני)
בירכה על ההחלטה. השרה לבנת | צילום: גל חרמוני

ראש הממשלה בנימין נתניהו אמר כי הוקרת פצועי מערכות ישראל ונפגעי פעולות האיבה היא ראויה וחשובה. "ההחלטה תאפשר לציבור להיחשף לסיפוריהם של אזרחים רבים שתרמו למדינה, נפגעו והם נושאים עמם את הפצע הזה. מן הראוי כי יקבלו את ההכרה ואת תודת המדינה", ציין.

לבנת: "נכיר את האנשים מאחורי סיפורי הגבורה"

שרת התרבות והספורט, לימור לבנת, אמרה כי מדובר ב"החלטה בעלת חשיבות ערכית רבה מאוד, אשר מכבדת את תרומתם האדירה של פצועי מלחמות ישראל ופעולות האיבה לביטחונה של מדינת ישראל ואזרחיה".

לבנת ציינה כי במסגרת הפעילות המיוחדת ביום ההוקרה "נכיר את האנשים שמאחורי סיפורי הגבורה המרגשים. יום הוקרה זה ידגיש את מחויבותה של ממשלת ישראל לאוכלוסייה זו ואת החיבור הנצחי בין פעילותם של פצועי המלחמות ופעולות האיבה לתקומתה של מדינת ישראל ולמאבק על קיומה".

מנכ"ל משרד ראש הממשלה, הראל לוקר אמר כי ההחלטה לציין את יום ההוקרה היא החלטה מוסרית וערכית מהמעלה הראשונה: "פצועי מערכות ישראל ופעולות האיבה הם אזרחים וחברים ששילמו מחיר יקר ואין דבר ראוי יותר מלהקדיש יום בלוח השנה הלאומי להוקיר את גבורתם".

מקור ההצעה להכריז על יום הוקרה לפצועי מערכות ישראל ופעולות האיבה ביוזמה של פעיל תנועת נוער בירוחם לפני שנים אחדות. בעקבות יוזמה זו החלה בדרום הארץ מסורת של ימי הוקרה שנתיים לפצועי צה"ל, במסגרתה רשויות מקומיות, תנועות נוער ומוסדות חינוך מקיימים פעילויות שונות במטרה להדגיש את תרומתם של פצועי צה"ל לחברה ולמדינה.