"שומר על האוכל חם", הפיתוח החדש (צילום: דו"צ)
"שומר על האוכל חם", הפיתוח החדש | צילום: דו"צ

בתמונות רבות ניתן לראות את לוחמי צה"ל אוכלים מזון חם מחמגשיות - אבל בצבא הבינו שאלה לא שומרת על החום זמן רב מספיק וכי האוכל מגיע אל החיילים קר. קצין אחד נחוש במיוחד מאוגדה 91, רב-סרן איתמר יוסף, החליט לפתח אמצעי שישמור על מזון החיילים חם וטרי זמן רב בשטח.

"מדובר במיכל קשיח רב פעמים השומר על חום המזון באופן מושלם ומחולק לשלושה חלקים כשבכל אחד מהחלקים אפשר לשים בשר, פחמימות, סלטים וכדומה", סיפר לחדשות 2 באינטרנט רס"ן איתמר יוסף, שקרא לפיתוח "חופית הקסם" . "האוכל נשאר חם במשך שלוש שעות וכמובן שגם אחר כך הוא כשיר למאכל".

"אני מאפשר ללוחמים לאכול אוכל נקי, חם ובאופן מסודר והם לא מקבלים חמגשיות שמתקררות בדרך אליהם", הדגיש רס"ן יוסף. "הכמות פה גדולה יותר ומספיקה ללוחמים כך שהם לא נשארים רעבים".

הלוחמים מרוצים

ואיך הלוחמים מגיבים? הם מרוצים. "התגובות חיוביות מאוד גם מהלוחמים עצמם, גם מהאנשים מהאוגדה ואפילו מהמשפחות", סיפר רס"ן יוסף. "אמא אחת אפילו אמרה לי שסידרתי את הבן שלה".

הפיתוח זכה לאחרונה לפרס קצין הלוגיסטיקה הראשי. "חופית הקסם היא יוזמה לשיפור החלוקה ואיכות התזונה עבור לוחמים במערך הסיורים בגבולות", אמר קצין הלוגיסטיקה הראשי, תת-אלוף מופיד גאנם כשהעניק את הפרס על הפיתוח. "היא החליפה את החמגשיות והובילה לעלייה בשביעות הרצון של הלוחמים ובטיב המזון המגיע אליהם תוך שמירה על איכות הסביבה" .

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק