סוף עידן מ.ק. 77 (צילום: דובר צה"ל)
המחליף: מ.ק 714 | צילום: דובר צה"ל

חדל קשקשת ברשת: מכשיר המ.ק. 77 המפורסם נפרד לאט לאט מצה"ל ויחידות רבות מפסיקות להשתמש בו. זרוע היבשה של צה"ל הכניסה לאחרונה שני מכשירים חדשים שיחליפו אותו במהלך השנים הקרובות: מ.ק. 710 שכבר הספיק להיכנס לשירות, והמ.ק. 714 שייכנס לשירות בקרוב לראשונה - שניהם קלים משמעותית יותר מהמ.ק. 77 הכבד והמסורבל, מסוגלים להעביר בתוכם נתונים רבים, ניתן להחזיק אותם בכף היד ואחד מהם אף מוצפן לחלוטין.

"המ.ק. 77 משרת כבר 50 שנה בצה"ל ויש לו תקלות רבות", הסביר בשיחה עם חדשות 2 באינטרנט ראש מחלקת התקשוב של זרוע היבשה, אלוף-משנה רונן שניידר. "הזמן בין כל תקלה במכשיר עומד על כמאה שעות וזה כלום לעומת המכשירים החדשים שהזמן המוערך בין תקלה לתקלה עומד על 3,000 שעות". שניידר הוסיף כי המכשירים החדשים יכולים לנצל עוד תדרים רבים והם בעלי יכולת שינוע מידע.

שווי העסקה על פי צה"ל עומד על כמיליארד שקלים והיא אושרה על ידי הממשלה. "זה ישפר בהרבה את הכשירות המבצעית שלנו", מבהיר אלוף-משנה שניידר. "תוך ארבע שנים לא נראה יותר את המ.ק. 77 המפורסם".

המ.ק 77. נפרד מצה"ל (צילום: שי סקיף, "במחנה")
המ.ק 77. נפרד מצה"ל | צילום: שי סקיף, "במחנה"

העסקה לרכישת המכשירים יצאה לפועל לאחרונה ובמהלך ארבעת השנים הקרובות יסופקו לצה"ל המכשירים שייוצרו במפעל שיוקם בערד ויספק כמאה מקומות עבודה לתושבי הפריפריה.

המ.ק. 77 נכנס לשימוש לצבא ארה"ב לראשונה במלחמת וייטנאם. במסגרת הרכבת האווירית האמריקנית במלחמת יום הכיפורים הגיעו לארץ מספר רב של יחידות ואלה פוזרו ביחידות צה"ל השונות. בעבר ניסו להחליף את המכשיר במכשירים מתקדמים יותר אך בשל בעיות תקציב הוא לא הוחלף.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק