בצה"ל ובמערכת הביטחון מעריכים כי ההסלמה בדרום תימשך עוד מספר יממות. בעקבות זאת, ממשיכים אנשי פיקוד העורף לעדכן את תושבי הדרום בהוראות השונות וקוראים להם להישמע להנחיות. מפקד מחוז דרום של פיקוד העורף, אלוף משנה דורון מור-יוסף, סיפר לחדשות 2 על הפעולות שהאזרחים צריכים לנקוט בזמן חירום.

"הדבר החשוב ביותר הוא להישאר קרוב עד כמה שניתן למרחבים המוגנים. ברגע הישמע קול נפץ או אזעקה, יש להיכנס למרחבים המוגנים במהירות האפשרית", הדגיש אלוף-משנה מור-יוסף, והבהיר: "כיפת ברזל היא עוד כלי שנותן מענה לאזרח, אך זהו לא תחליף למיגון".

בפיקוד העורף אומרים עוד כי "אנו נערכים לירי של עד 40 ק"מ משטח הרצועה ואישרנו תכניות לחירום - אם נחליט שצריך להאריך את הטווח, נבצע את זה". בצה"ל עורכים הערכות מצב שוטפות עם ראשי רשויות על מנת לשמור כמה שיותר על שגרת החיים. "הם תומכים בצבא ובפעילות שאנו מבצעים", ציין אלוף-משנה מור-יוסף.

בית שספג רסיסים, היום בקיבוץ בדרום (צילום: AP)
בית שספג רסיסים, היום בקיבוץ בדרום | צילום: AP

אל"מ ירון בר-דיין מפיקוד העורף הוסיף בראיון באולפן חדשות 2 כי "התושבים צריכים להיות בסמוך למרחב המוגן. כל עוד נמשך ירי הרקטות, אנחנו רוצים שהם יהיו מסוגלים בזמן אזעקה או קול נפץ להיכנס למרחב המוגן תוך פרק הזמן שמותר להם (15 שניות בקו של שבעה קילומטר ועד באר שבע – דקה)".

"חשוב שתושבי הדרום יקפידו מאוד להישאר במרחב המוגן במשך 10 דקות מלאות, גם אחרי שנשמע פיצוץ. זה מאוד הגיוני, כי הרבה פעמים יש מטח נוסף. העובדה שהם נשארים 10 דקות יכולה להציל חיי אדם רבים", הוסיף אל"מ בר דיין. "חשוב להדגיש עוד נקודה של נסיעה ברכב: ההנחיה היא לעצור ואם אנחנו ליד מרחב מוגן להיכנס אליו או לצאת החוצה ולשכב. אם לא מספיקים אז להישאר בתוך הרכב. נסיעה תוך כדי שיגור מסכנת את יושבי הרכב".

להלן ההנחיות המעודכנות:

טווח 7-0 ק"מ מרצועת עזה: יתקיימו לימודים אך אין התקהלויות והתכנסויות מעל 500 איש בשטח פתוח וסגור. במקומות עבודה שאינם חיוניים אין מגבלות וכך גם במרכזי קניות.

טווח 40-7 ק"מ מרצועת עזה: אין לימודים ברשויות הנמצאות בטווח של עד 40 ק"מ. ברשויות המועצה האזורית נחל שורק ובמועצה האזורית ברנר יתקיימו לימודים (למעט הישובים בניה וקדרון). אין לקיים התקהלויות והתכנסויות של יותר מ-500 איש בשטח פתוח וסגור. במקומות עבודה שאינם חיוניים אין מגבלות וכך גם במרכזי קניות.

פיקוד העורף: "להישמע להנחיות" (צילום: חדשות 2)
פיקוד העורף: "להישמע להנחיות" | צילום: חדשות 2

מה עושים בזמן ששומעים אזעקה?

בזמן הישמע אזעקה או קול נפץ יש לסיים את תהליך המיגון, בהתאם לזמן העומד לרשותנו ולפעול על-פי ההנחיות הבאות:

במבנה: יש להיכנס לממ"ד, ממ"ק, מקלט או חדר פנימי מוגן, בהתאם לזמן העומד לרשותנו, ולסגור דלתות וחלונות.

בחוץ: יש להיכנס למבנה קרוב, בהתאם לזמן העומד לרשותנו. אם אין מבנה בקרבת מקום, או אם נמצאים בשטח פתוח, יש לשכב על הקרקע ולהגן על הראש באמצעות הידיים.

ברכב: יש לעצור בצד הדרך, לצאת מהרכב ולהיכנס למבנה או למחסה קרוב. אם לא ניתן להגיע למבנה או למחסה תוך פרק הזמן העומד לרשותנו - יש לצאת מהרכב, לשכב על הקרקע ולהגן על הראש באמצעות הידיים. במקרה שלא ניתן לצאת מהרכב, יש לעצור בצד הדרך ולהמתין 10 דקות.

בפיקוד העורף מדגישים:

• אם לא ניתנה הנחיה אחרת - לאחר 10 דקות ניתן לצאת ממיגון.
• חשוב להתרחק מחפצים לא מזוהים או מרקטה המונחת על הארץ. במקרה כזה, יש להרחיק סקרנים ולהודיע למשטרה.
• יש להמשיך ולהאזין להנחיות באמצעי התקשורת.


למידע נוסף ניתן לפנות לאתר האינטרנט של פיקוד העורף בכתובת www.oref.org.il ובפייסבוק, וכן במרכז המידע של פיקוד העורף בטלפון 1207.

הסלמה בדרום - עדכונים אחרונים בחדשות 2 באינטרנט:

צפו: יירוט גראד בשמי אשדוד

רוני דניאל בפרשנות מיוחדת: צה"ל חותר לפגיעה - לא לרגיעה

"כיפת ברזל" השמידה שליש מהרקטות שנורו

בעקבות ההסלמה: אין לימודים ביישובי הדרום

החמאס והג'יהאד: "נלמד את ישראל לקח"

חיסול כפול בעזה של פעילי ג'יהאד

הג'יהאד מציג: ירי לעבר ישראל

ראש מועצת אשכול: "הממשלה הפקירה תושבי עוטף עזה"

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק