ארכיון (צילום: דובר צה"ל, חדשות)
צופר חדש שהותקן לאחרונה | צילום: דובר צה"ל, חדשות

פיקוד העורף חושף השבוע לראשונה את נתוני כשירות הצופרים במדינת ישראל - כאשר לאחר מאמץ נרחב הושלם תהליך התקנת 3,000 הצופרים בכל רחבי מדינת ישראל.

הפגיעות הקשות בעורף מדינת ישראל במהלך מלחמת לבנון השנייה, וההבנה שהעורף אינו חסין עוד, הובילו את ממשלת ישראל בשיתוף צה"ל להכין תכנית לאומית חדשה לשיפור מערך ההתרעה. בתוך פרק זמן קצר יחסית גובש פרויקט ההתרעה הלאומי שלמימושו הוקצב סכום כספי לא מבוטל. כל זאת במטרה לשפר ולמקסם את כשירות ההרתעה בארץ - ובכך להציל חיים.

מאז מלחמת לבנון השנייה הוכפל מספר הצופרים בישראל והוא עומד כיום על 3,000. חלק גדול מהצופרים ששימשו את העורף במהלך המלחמה היו בשימוש גם בימי מלחמת העולם השנייה וכשירותם המבצעית הייתה ברמה נמוכה. הצופרים שהותקנו מאז תום המלחמה הינם צופרים אלקטרוניים חדישים הכוללים שליטה ובקרה מלאה מחמ"ל השליטה של הפיקוד. כמו כן, הצופרים אמורים לעבוד ללא תקלות למשך שנים ארוכות, זאת בעקבות תאים סולריים הנמצאים בגוף הצופר.

התקנת אלפי הצופרים ברחבי ישראל הינה סממן נוסף לשיפור הגדול שחל במערך ההתרעה של פיקוד העורף בשטח מדינת ישראל. כיום יש בישראל יותר ממאה אזורי צפירה, לעומת אזור אחד במהלך מלחמת המפרץ. רק לצורך המחשה, כאשר נפלו הטילים בת"א במלחמת המפרץ - צפירת ההתרעה נשמעה בכל רחבי ישראל, מקריית שמונה ועד אילת, על אף שידעו שהטילים ייפלו בגוש דן בלבד.

גורם ביטחוני בכיר סיפר בשיחה עם חדשות 2 באינטרנט: "מעולם לא היה בישראל אחוז גבוה כל כך של כשירות מבצעית בקרב הצופרים", אותו גורם הוסיף כי: "שאין לי ספק שברגע האמת - הצופרים יצילו חיים".

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק