בצל פרשת החטיפה וההאשמות על תפקוד המשטרה, התייחס מפכ"ל המשטרה יוחנן דנינו, שנחת הערב (א') בישראל, לחקירה ולמאמצי החילוץ: "שמעתי את הביקורת מרחוק, ואתם מכירים אותי ואת המשטרה - לא נשאיר שום דבר שמחייב בדיקה. נבדוק את כל מה שצריך, אבל בעת ובזמן הנכונים". את הדברים העברנו בשידור ישיר כאן בחדשות 2 Online.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

"בדקות אלו סיימתי הערכת מצב עם פיקוד המשטרה, עם סגן המפכ"ל ניסים מור שניהל את המערכה ביומיים האלה", הוסיף דנינו, שהדגיש כי ההנחייה המרכזית שלו היא "לראות איך אנחנו יחד ובהובלת הצבא, שר הביטחון והרמטכ"ל, כל יחידות משטרת ישראל וכל הגופים הביטחוניים, מגיעים לנערים האלה. כולנו יחד, ותפקידנו הוא אחד - להגיע לנערים האלה, ותקוותנו הוא שנמצא אותם בריאים ושלמים".

המפכ"ל סירב להתייחס מפורשות לטענות על הטיפול הלקוי בדיווח: "בעת הזו התפקיד המרכזי הוא להתמקד במשימה הזו של להגיע לנערים. מהרגע שנכנסנו לתוך האירוע והוא זוהה, אנחנו עושים את כל מה שצריך".

דנינו הוסיף כי הוא "רוצה לחבק את המשפחות - אנחנו איתם בקשר רציף. אנחנו מגלים את עוצמות הנפש והחוזקה שלהם, והתפקיד שלנו הוא מצד אחד לחבק אותם ומצד שני לעשות הכל כדי שיחזרו. אנחנו עושים הרבה פעולות הרחק מעין התקשורת כדי למצוא אותם. מאחל לכולנו שנצליח לעשות את זה מהר ולמצוא אותם בריאים ושלמים".

בין המניעים: חטיפת 3 הנערים (צילום: פייסבוק ותצפית)
הנעדרים, אייל, גיל-עד ונפתלי | צילום: פייסבוק ותצפית

במשטרה לא ייחסו חשיבות לדיווח? 

בקלטת השיחה, שפרטיה הותרו לפרסום הערב, מתועדת הפנייה של אחד הנערים החטופים למוקד 100 של המשטרה, שניות בלבד לאחר ביצוע החטיפה, בשעה 22:25 בליל יום חמישי. המוקדן הצעיר שענה לשיחת הטלפון שמע רעשים וסוג של לחישה מעבר לקו שבה נאמר "חטפו אותי" או "חוטפים אותי". המוקדן שענה לשיחה התייעץ עם שוטרת מה לעשות עם המידע, שהתקבל בדיוק בזמן בו בוצעה החטיפה. במוקד ניסו לחזור למספר ממנו בוצעה השיחה, אולם לא הייתה תשובה. כתוצאה מכך, לא ייחסו חשיבות מיוחדת למקרה.

ככל הנראה שהסיבה לפיה בחרו שלא להתייחס לדיווח היא ששיחות והטרדות מהסוג הזה מתקבלות באלפים לאורך כל השנה במוקדי הדיווח של המשטרה - גם מפי פלסטינים בעצמם, זאת כדי להטעות את השוטרים ולהעסיקם לשווא. להערכת הגורמים בתחנה, הקריאה הזו לא הולידה צורך בפעילות מיוחדת. רק בסביבות השעה 3:30 לפנות בוקר, כחמש שעות לאחר החטיפה, החלו להידלק כל הנורות האדומות - זאת לאחר שהורי החטופים הגיעו לתחנות המשטרה להתלונן שבניהם לא הגיעו הביתה.

מעצר חשודים בחברון, ארכיון (צילום: AP)
החיפושים באזור חברון | צילום: AP

קודם לכן עדכן דובר צה"ל על המאמצים לחילוץ הנערים: "אני רוצה לחזק את המשפחות ולהבטיח שגם בשעות האלה צה"ל פועל בעוצמה רבה עם כוחות רבים בכל השטח כדי להגיע אל הנערים", הוסיף אלמוז. "המטרה שלנו היא משותפת לצה"ל, לשב"כ וגם למשטרת ישראל - אנחנו פועלים יחד, נכנסים לשטח, פועלים בעוצמות גדולות מאוד כדי להצליח בפעילות, ומטרתנו היא להגיע לנערים. ביממה האחרונה הרחבנו את הפעילות ועצרנו עשרות פעילי חמאס, בהם חברי מועצה מקומית, ובראשם חסן יוסוף".

"נמשיך בעוצמה רבה בכל השטח של יהודה ושומרון בהשתתפות כוחות גדולים. החלק הדרומי של יהודה ושומרון מצוי בסגר מאז ליל אמש כדי להבטיח את הפעילות המבצעית", סיכם אלמוז. "נמשיך לפעול ולא נחסוך בשום מאמץ".