בישראל ממשיכים להיערך לקראת תקיפה? חיל האוויר הישראלי צפוי לערוך בעוד כשבועיים תרגיל רחב היקף בישראל, בו ייקחו חלק חילות האוויר של איטליה וייוון. בין האימונים שיתורגלו: גיחות ארוכות טווח, משימות תקיפה ותדלוק אווירי.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

ניסוי הצופרים שנערך הבוקר בגוש דן היה חלק מתרגיל של פיקוד העורף שתוכנן זמן רב מראש, לתרגול נפילת טיל לא קונבנציונלי סמוך לחולון. אבל לא בטוח שצעד זה מרגיע את הציבור, בעיקר על רקע פרסומים האחרונים על אפשרות של תקיפה ישראלית באירן.

פיקוד העורף: 32 רשויות נכשלו. ארכיון (צילום: רויטרס)
תרגיל העורף, היום בגוש דן | צילום: רויטרס

בשבוע הבא צפוי להתפרסם דוח חדש של הסוכנות הבינלאומית לאנרגיה אטומית אודות תכנית הגרעין של אירן. הדוח עתיד לחשוף מידע חדש שיוכיח שאירן האיצה את תכנית הגרעין שלה, אך עדיין יש מחלוקת אם היא כבר קיבלה את ההחלטה לייצר נשק גרעיני בפועל. בארה"ב מקווים שהמידע הזה ישכנע את רוסיה וסין לתמוך במועצת הביטחון בהטלת סנקציות קשות יותר על אירן.

במקביל, ישראל ממשיכה להתכונן. אתמול נחשף שחיל האוויר הישראלי התאמן באיטליה, והיום אנו מפרסמים שבעוד כשבועיים יקיימו חילות האוויר של ישראל, יוון ואיטליה אימון רחב היקף בבסיס עובדה שבנגב. האיטלקים התאמנו כאן לפני מספר חודשים, וליוונים זאת תהיה פעם ראשונה.

חיל האוויר מתאמן באיטליה, השבוע (צילום: דו"צ)
חיל האוויר מתאמן באיטליה, השבוע | צילום: דו"צ

במהלך התרגיל רחב ההיקף, הכוחות יתרגלו קרבות אוויר, משימות תקיפה וניווט. בנוסף, יתאמנו הכוחות גם על גיחות ארוכות טווח הכוללות תדלוק אווירי, כהכנה להתמודדות מול איומים רחוקים.

השבוע: תרגיל משותף עם חיל האוויר האיטלקי

אתמול פורסם כי חיל האוויר השלים השבוע תרגיל משותף שנערך עם חיל האוויר האיטלקי באי סרדיניה - שכלל "תרגול של יכולות מבצעיות באזורים חדשים ובמתארים שלא קיימים בשטח מדינת ישראל". מצה"ל נמסר כי האימון המיוחד ארך שבוע וכן כי השתתפו בו טייסות של מטוס קרב מסוג "ברק" - F-16.

לא מדובר בתרגול הראשון שנערך באי האיטלקי. בשנים האחרונות נערכו מבצעים בעלי אופי דומה עם חילות אוויר זרים נוספים, וחיל האוויר נוהג לערוך תמרונים מסוג זה, בדרך כלל בשיתוף עם צבאות אירופאים שונים, בהם יוון, איטליה ורומניה.

בצה"ל מסרו כי מטרת המהלך היא "חיזוק מערכות היחסים עם חילות אוויר זרים, לימוד מתורת הלחימה של נאט"ו, תרגול יכולות מבצעיות באזורים רחבים ולא מוכרים ואף כדי להותיר רושם חיובי".