אין תמונה
"תהפוך למעצמת גרעין", שטייניץ

הרמטכ"ל, רא"ל בני גנץ והשר לנושאים אסטרטגיים וענייני מודיעין יובל שטייניץ נשאו דברים היום בכנס התקשוב והסייבר הבינלאומי "ישראל דיפנס". לדברי השר שטייניץ, אם לא תכנית הגרעין האירנית לא תיעצר - תוכל אירן להפוך למעצמה גרעינית ולייצר עשרות פצצות אטום בשנה.

רוצים לקבל עדוכנים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

"אנחנו לא מדברים על מדינה גרעינית אלא על האפשרות להיווצרות של מעצמה גרעינית", אמר שטייניץ בהתייחסו למטרותיה של הרפובליקה האיסלמית, "במתקן נתנז אירן מעשירה כיום 12 אלף צנטריפוגות ומתכננת להגיע להעשרה של 54 אלף צנטריפוגות. היא תוכל להעשיר מספיק אורניום כדי לייצר
20-30 פצצות אטום בשנה".

"הגרעין אירני הוא משנה את כללי המשחק", הוסיף שטייניץ, "הוא מעין 'ברבור שחור' או 'נשר שחור' והוא ישנה את המצב של ישראל, מצבו של המזה"ת ואפילו את המצב בעולם כולו. האמביציה של האירנים היא לשנות את מאזן הכוחות הגלובלי מקצה לקצה, בין האיסלאם למערב".

"אירן אינה קוריאה הצפונית או פקיסטן", אמר שטייניץ, "תעשיית הגרעין שלה גדולה עשרות מונים מפקיסטן ומקוריאה הצפונית. יש כאן תעשיית גרעין ענפה שנבנתה לא על מנת לייצר מספר פצצות אלא כדי לייצר חומר בקיע לעשרות ומאות פצצות גרעין. תוך עשור יוכלו האירנים להגיע ללמעלה ממאה פצצות גרעיניות. לא מדובר בסכנה של אייתוללות עם כמה פצצות במרתף, אלא סכנה אמיתית על שלום העולם".

לטענת שטייניץ אירן מכוונת טילים המסוגלים להגיע לישראל ואף לאירופה: "גם אם ייקח לה זמן להגיע לייצור פצצות מימן, אירן תחפה על כך בייצור של עשרות פצצות בשנה. כבר כעת יש לה טילים שמכוונים לעבר ישראל - טילים שמכסים חלק נכבד מיבשת אירופה והיא עושה מאמץ מרוכז לפתח משגר לוויינים שהוא בעצם כיסוי לטילים בליסטים בין יבשתיים".

"מקבלים החלטות שעלולות להביא להידרדרות כוללת באזור"

הרמטכ"ל, בני גנץ, התייחס אף הוא במהלך הכנס לאיומים האסטרטגיים על ישראל ואמר כי "לא עובר יום שאנחנו לא נמצאים במצב של קבלת החלטות שעלולות להביא להידרדרות כוללת באזור". לדברי גנץ "מה שהיה בארבעים השנים האחרונות והתאפיין באיומים גדולים, רחבים ויציבים מתחלף ביכולות אש לטווח רחוק ובפעילויות טרור ופח"ע וזאת המציאות נכון לעכשיו".

בני גנץ (צילום: חדשות 2)
"החלטות שעלולות להביא להידרדרות", גנץ | צילום: חדשות 2
הרמטכ"ל התייחס לקיצוץ הצפוי בתקציב הביטחון של שלושה מיליארד שקלים ואמר כי "אנחנו צריכים הרבה מאוד טנקים, מטוסים, כוחות חי"ר ומערכות איסוף, אבל העידן הזה של מאסות של סד"כ כבר לא קיים. אנחנו חייבים לנצל כעת את כוח האדם ואת הפיתוחים הטכנולוגיים. אנחנו זקוקים לסד"כ קטן שיהיה מצויד, זריז, גמיש, ממוגן קטלני ומוכן".

"כיום לאור הקיצוצים התקציביים לא מספיק שמוצר יהיה טוב, הוא חייב יהיה להיות מותאם מבצעית כך שישפר בצורה מרבית את יכולות הלחימה והאפקטיביות", הוסיף גנץ, "התעשיות הביטחוניות יהיו חייבות להתאים את עצמן גם מבחינת האילוצים התקציביים".