חיילים בשרשרת החיול (צילום: חדשות 2)
ע' רוצה להיות חייל. אילוסטרציה | צילום: חדשות 2

ע' הוא צעיר נורמטיבי שהגיע ללשכת גיוס כמו שאר חבריו, אבל לאחר שעבר מבחנים פסיכוטכנים, הוא נשלח לקב"ן - שקבע מסיבה לא ידועה ש-ע' משוחרר מצה"ל על סעיף 21 נפשי. עד היום נאבק הצעיר ברשויות הצבא כדי לדעת, על פי חוק, מהי הסיבה לשחרורו.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

חמישה חודשים חלפו מאז, ו-ע' עדיין חולם להתגייס ומנסה להילחם בצה"ל שלא מאפשר לו לדעת דבר בסיסי על פי חוק: מדוע החליט קצין בריאות הנפש לפסול אותו משירות. משפחתו רוצה לדעת פרטים על ההחלטה, במיוחד לאור העובדה כי מעולם לא הייתה לו בעיה נפשית כלשהי, ולאחר שבתחילה נקבע לו פרופיל 82.

עורך דינו של הצעיר, עידן פסח, נאבק בחודשים האחרונים במחלקת בריאות הנפש של הצבא, שטרם סיפקה לו את המסמכים הרפואיים, שמהווים האפשרות היחידה שעל בסיסה הוא יוכל לערער על ההחלטה. ניסיונות פרקליטו לשוחח עם מי מאנשי המחלקה גם כן עלו בתוהו. גורם רפואי בצה"ל אמר כי בדרך כלל העברת מסמכים מסוג זה לוקחת שבוע, ועם זאת חמישה חודשים חלפו ודבר לא עזר.

"לא יכולים להגיש ערעור"

עורך הדין עידן פסח (צילום: www.army.co.il)
"התנהלות לא ראויה". עו"ד פסח | צילום: www.army.co.il

"התנהלות זו של מדור בריאות הנפש אינה מקובלת, בלתי ראויה וכזו הפוגעת באופן ממשי ביכולתו של המלש"ב להגיש ערעור ולהוציע לפועל מלחמתו הראויה לשבח - להתגייס לצה"ל", כתב עו"ד עידן פסח לאנשי בריאות הנפש בצה"ל. "נוכח העיכוב שנמשך יותר מ-5 חודשים בהעברת החומר המתבקש, בלעדיו לא יכול משרדנו להגיש ערעור רציני ומנומק, לא יהא מנוס מלטעון בעת הגשת הערעור כי היה זה צה"ל אשר עיכב את הגשתו, בעצם ההתנהלות הלקויה במקרה זה".

מדובר צה"ל נמסר בתגובה כי "בקשתו של המלש"ב מטופלת במישורים הרלוונטים ותיענה בהקדם. המצאת המסמכים מסוג זה למלש"בים מטופלת במשנה זהירות בשל הסוגיה הרפואית ובשל כך מדובר בתהליך ארוך וקפדני הדורש את האישורים הנדרשים".