על הכוונת: בתי המלון בטאבה. צילום ארכיון (צילום: AP)
התרעה ממוקדת לטאבה. צילום ארכיון | צילום: AP

המטה ללוחמה בטרור החריף אמש את אזהרת המסע לסיני וקרא לכל הישראלים שיצאו לשם לשוב באופן מיידי הביתה, אולם רק הבוקר נחשפת הסיבה לכך: התרעה חמה וממוקדת על כוונת ארגוני הטרור לחטוף ישראלים שיצאו להמר בבתי המלון בטאבה.

למרות מתקפת הטרור בשבוע שעבר על גבול מצרים, יש עדיין כמה עשרות כניסות ביום של ישראלים לסיני, רובם מהמרים שיוצאים לכמה שעות לבילוי בקזינו של בתי המלון בטאבה הסמוכה לאילת.

אלא שארגוני הטרור זיהו את המקום כיעד אטרקטיבי לפיגוע, ונמצאים ב"מירוץ" האחד נגד השני במטרה להצליח לבצע חטיפה של ישראלים מטאבה. יתרה מזאת, על פי המידע המודיעיני, במידה ולא יצליחו ארגוני הטרור השונים לבצע חטיפה – הם עשויים לרצוח ישראלים שיצליחו להעלות בחכתם.

"מדובר באיום חמור ומיידי", מסר גורם ביטחוני בשיחה עם חדשות 2. "יש מאמץ גדול של מערכת הביטחון לסכל את האיום הזה ולכן הקריאה הזו לישראלים שנכנסים לסיני - היא לחדול מכך מייד".

עליית מדרגה משמעותית בפעילות הטרור בסיני

חצי האי סיני. ארכיון (צילום: חדשות 2)
ארגוני הטרור השתלטו על סיני | צילום: חדשות 2

"בשבועות ובחודשים האחרונים אנחנו מזהים עליית מדרגה משמעותית בפעילות הטרור בסיני, שבאה לידי ביטוי בהכרזה של גורמים ג'יהאדיסטיים, הקשורים באופן זה או אחר לאל-קאעידה העולמי, על הקמת 'חליפות אסלאמית' בסיני. הם אפילו מכנים עצמם 'אל-קאעידה בסיני'", אמר אתמול ד"ר בועז גנור, מנכ"ל המכון למדיניות נגד טרור במרכז הבינתחומי הרצליה.

לדבריו, מאז פיגועי הטרור בטאבה ב-2004, בסיני אין שליטה אפקטיבית של מדינה ולכן הוא כר נוח לפעולה של ארגוני טרור קיצוניים.

"עוד בתקופת מובארק הייתה השליטה בסיני רופפת, והיום, כשהשלטון המצרי עסוק בהישרדות פוליטית וכל פעולה שלו שנתפסת כסיוע או שיתוף פעולה עם ישראל נבחנת במיקרוסקופ על ידי הציבור המצרי, השלטון הססן יותר משהיה בסיכול פעולות טרור", הבהיר ד"ר גנור.

"על פי אחת ההערכות, באזור הזה מצויים היום כעשרת אלפים פעילי ג'יהאד והם מחולקים לכמה ארגונים, שהתחזקו מאוד בעקבות נפילת מובארק. האיום מדרום גובר והגבול פרוץ", אמר ד"ר גנור. "גם רואים בריחה של פעילים ג'יהאדיסטים רבים מאוד מבתי הכלא במצרים, והם מצטרפים לכוחות הטרור בסיני. נוסף עליהם, יש עלייה מתמדת במספר הפלסטינים שמצטרפים לארגונים המקורבים לאל-קאעידה. אותם פלסטינים מאסו בארגון חמאס, שנתפס בעיניהם כארגון פרגמטי מדי ביחס לישראל ".

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק